Daniel Doboș s-a autosuspendat din USR

Daniel Doboș s-a autosuspendat din USR

Partidul Uniunea Salvați România nu se dezice de criteriile de integritate, iar cazul președintelui filialei USR Turda, care a avut în trecut probleme cu legea, va fi analizat cu celeritate de către Comisia de Etică.

„USR tratează cu maximă seriozitate criteriile interne de aderare a membrilor, precum și drepturile lor în partid. Suntem conștienți de așteptările ridicate pe care publicul le are în ceea ce privește USR și vom comunica decizia Comisiei de Etică în cel mai scurt timp posibil,” a declarat Nicușor Dan, președintele USR.

În urma articolelor apărute în presă, Daniel Doboș s-a autosuspendat din funcția de președinte al filialei USR Turda, pentru a nu afecta imaginea partidului.

„Am fost gardă de corp a unui om de afaceri italian și mi-am utilizat arma din dotare în 1992. În două rânduri. Oricine utilizează o armă se află sub incidența legii. Iar legile sunt stricte. Mi-am asumat această responsabilitate. O face oricare dintre oamenii care poartă o armă în viața civilă. Atacurile la care a fost expus VIP-ul meu au survenit treptat, iar dacă primul atac a fost cercetat fără o concluzie, al doilea a fost cercetat prin prisma primului. Concluzia a fost că trebuia să mă asigur că atacatorul avea o armă. Ceea ce ar fi însemnat să aștept până în momentul în care celălalt ar fi tras. Nu am făcut-o. Am fost judecat, rejudecat și reabilitat. Concluziile se regăsesc într-un cazier curat,” a declarat Daniel Doboș despre incidentul de acum 25 de ani și urmările acestuia.

Toți membrii USR sunt evaluați pe baza unei grile profesionale şi de integritate şi fiecare membru semnează pe proprie răspundere pentru informațiile despre el privind experienţa profesională, competenţele, desfăşurarea de activităţi civice, traseism, plagiat, conflicte de interese sau participare la obţinerea de foloase patrimoniale etc.

USR este un partid nou, format din oameni cu ideologii diferite, din categorii sociale și etnice diverse, din toate regiunile ţării, oameni care au în comun un singur obiectiv: schimbarea actualei clase politice şi un act de guvernare transparent realizat de oameni competenți, care înțeleg să respecte legea și interesele societății.