USR a inițiat abrogarea pensiilor speciale pentru parlamentari

USR a inițiat abrogarea pensiilor speciale pentru parlamentari

Partidul Uniunea Salvaţi România a inițiat un proiect de lege ce vizează abrogarea pensiilor speciale pentru parlamentari și îl invită în termen de două săptămâni pe liderul PSD, Liviu Dragnea, să semneze acest proiect în calitate de co-iniţiator, ca să dovedească coerență în declarațiile sale politice.

„Am elaborat proiectul legii de abrogare a ceea ce numeşte în spaţiul public ca fiind pensiile speciale ale parlamentarilor. Proiectul de lege este semnat de către toţi deputaţii şi senatorii USR, dar mai avem o semnătură de cules, este vorba de semnătura domnului Nicolae Liviu Dragnea pe care îl invităm alături de noi să fie co-iniţiator al acestui proiect de lege dintr-un motiv foarte simplu: dânsul în legislatura anterioară şi-a dat demisia din funcţia de deputat cu câteva zile de finalizarea mandatului tocmai pentru a nu se încadra în prevederile acestei legi şi a nu fi un beneficiar al acestor indemnizaţii pentru limită de vârstă în viitor. Aşadar, ni s-ar părea doar corect şi de aceea nu vom depune proiectul de lege până când nu-l semnează şi domnul Dragnea, respectiv îi vom acorda un termen de o săptămână-două cât îi poate lua să citească proiectul nostru de lege şi să-l cosemneze alături de noi”, a explicat deputatul USR Cristian Seidler.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la finalul anului trecut, că nu mai doreşte ca Parlamentul să voteze legi prin care sunt oferite beneficii senatorilor şi deputaţilor, iar PSD analizează dacă este constituţional ca legea care instituie pensii speciale pentru parlamentari să fie abrogată. „Nu voi mai accepta, ca preşedinte al partidului, ca în acest Parlament să se iniţieze sau să se adopte vreun act normativ prin care se stabilesc privilegii sau beneficii grase pentru parlamentari”, a spus Liviu Dragnea.

Proiectul de lege inițiat de USR vizează doar pensiile speciale ale parlamentarilor, în limbaj corect juridic indemnizațiile pentru limită de vârstă ale parlamentarilor, care nu sunt plătite din bugetul Casei de Asigurări Sociale, ci din bugetul Camerei Deputaților și Senatului.