Congres la Cluj: USR își alege o nouă conducere

Partidul Uniunea Salvați România își va alege o nouă conducere în cadrul unui congres ce va avea loc în perioada 12-14 mai, la Cluj. Lucrările congresului se vor desfășura la hotelurile Napoca și Belvedere și la Cinema Florin Piersic.

Pentru funcția de președinte al USR și-au depus candidatura patru membri, printre care și actualul președinte Nicușor Dan. Ceilalți contracandidați sunt Emanuel Ungureanu, Șerban Marinescu și Cornelia-Florina German.

Pentru unul dintre cele 20 de locuri din Biroul Național, s-au înscris peste 50 de candidați. Primii șapte candidați cu cele mai multe voturi vor fi vicepreședinți ai partidului.

Congresul USR va începe vineri, 12 mai, de la ora 9:00, la hotel Napoca, cu prezentarea noului statut al partidului și votul pe statut. După o scurtă pauză, de la ora 11:30, se va alege comisia electorală pentru Biroul Național, Comisia de Arbitraj și Comitetul Consultativ și se va explica sistemul de vot. După prânz, între orele 16:00 – 20:00, va avea loc prezentarea candidaților pentru Comisia de Arbitraj și Comitetul Consultativ.

În a doua zi de congres, sâmbătă, 13 mai, de la ora 9:00, la Cinema Florin Piersic, va avea loc prezentarea candidaților pentru Biroul Național și Președinție. Votul pentru alegerea președintelui partidului și pentru membrii Biroului Național, Comisiei de Arbitraj și Comitetului Consultativ va avea loc sâmbătă seara, de la ora 18:30.

Congresul se va încheia duminică, 14 mai, cu o conferință de presă care va avea loc de la ora 10:00 și în care se vor anunța rezultatele alegerilor interne din partid. (Programul complet al congresului poate fi consultat în materialul atașat – Program congres)

Presa va putea participa la toate lucrările congresului, dar este nevoie de o acreditare în prealabil. Solicitările de acreditare se pot trimite pe adresa de e-mail: [email protected].