Clotilde Armand: Suntem hotărâți să dăm un nou impuls USR-ului pe plan local

Clotilde Armand: Suntem hotărâți să dăm un nou impuls USR-ului pe plan local

Filiala USR-Sector 1 Bucureşti a organizat, duminică, 11 iunie, alegeri interne, în urma cărora Clotilde Armand a fost aleasă preşedintă a filialei, alături de o nouă echipă a Biroului local.

Cu această ocazie, Clotilde Armand a declarat: „Sunt bucuroasă că am primit încrederea colegilor mei pentru a organiza activitatea noastră în Sectorul 1 şi a pregăti filiala pentru următoarele alegeri. Cred totuşi că nu funcţia contează şi nu avem nevoie de titluri decorative pentru a ne lupta real cu administraţia condusă de PSD. Rezultatele se văd doar dacă lucrăm în echipă şi împreună cu toţi colegii suntem hotărâţi să dăm un nou impuls USR-ului pe plan local.

USR trebuie să promoveze valorile de la care a pornit: apropierea de cetăţeni şi implicarea lor în proiecte locale.  E absolut necesar să construim o legătură de alt tip între cetăţeni şi politică şi nu vom reuşi decât pornind de la acest nivel local, unde se concentrează cele mai multe nemulţumiri ale populaţiei. În mod paradoxal, atenţia publică nu se îndreaptă spre aceste probleme şi pe rolul fiecăruia în a propune soluţii. Vreau să lupt împotriva ideii multora că suntem neputincioşi în faţa administraţiei locale. Ne lipseşte doar organizarea şi determinarea de a sancţiona sistemul politic prin participarea la vot şi prin ieşirea din prizonieratul transpartinic al ultimilor 27 de ani. Împreună, vom reuşi. Un prim pas ar fi să convingem Parlamentul că modificarea legislaţiei electorale e vitală pentru democraţia locală din România: alegerea primarului într-un singur tur adânceşte fisura evidentă între alegători şi reprezentanţiilor politici.

Pe de altă parte, rezultatele obţinute de USR la alegerile locale parţiale de duminică arată drumul greu pe care îl avem de parcurs la acest nivel. Fără tenacitate, sistemul politic al intereselor personale, singura ideologie a partidelor politice tradiţionale, nu va ceda. Avem nevoie de încrederea şi sprijinul cetăţenilor care rezistă în fiecare zi, care luptă ca lucrurile să evolueze în această ţară, pentru a putea construi o alternativă, un nou început democratic local”, a subliniat Clotilde Armand.