Românii au fost mințiți. PSD – ALDE majorează prețurile la benzină și motorină

Românii au fost mințiți. PSD – ALDE majorează prețurile la benzină și motorină

Partidul Uniunea Salvați România avertizează că majorarea accizelor va avea efecte devastatoare în economie lovind în primul rând în cei cu venituri mici și în competitivitatea firmelor din România.

Majorarea accizelor la benzină și motorină, începând cu 1 septembrie cu cel puțin 45 de bani pe litru va duce la scumpiri în lanț la majoritatea produselor, afectând grav puterea de cumpărare a românilor. Iar cei mai afectați vor fi cei cu venituri mici, pensionarii și angajații cu salariu minim pe economie, celor cărora coaliția PSD – ALDE se laudă că le-a majorat veniturile. În realitate, încă o dată se demonstrează că guvernarea PSD – ALDE ia cu două mâini ceea ce promite să dea cu o mână.

Totodată, prin această majorare, practic se reintroduce supraacciza de 7 eurocenți, adoptată tot de PSD în aprilie 2014 și care a fost eliminată de la 1 ianuarie 2017 ca urmare a promisiunilor electorale făcute de liderul PSD.

”În campanie, domnul Dragnea anunța că vor dispărea unele taxe, inclusiv supraaciza de 7 eurocenți și după șase luni de guvernare dezastruoasă guvernul condus de PSD anunță că reintroduce această taxă în regim de urgență. Românii au fost mințiți în față cu nerușinare”, afirmă deputatul Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR.

Majorarea accizelor la carburanți va avea efecte devastatoare în economie, lovind în lanț întreaga producție de bunuri printr-o creștere neanticipată a costurilor de producție. Competitivitatea economiei românești va fi puternic afectată iar companiile riscă să piardă competiția cu producătorii din alte țări.

Incompetența și amatorismul guvernului Tudose în gestiunea finanțelor publice va avea efecte dezastruoase pentru economia și cetățenii României care sunt tot mai controlați și taxați la bani, contrar promisiunilor făcute de liderii PSD și ALDE în campania electorală.

”Guvernul condus de Tudose pare că este guvernul României în exil și transmite prin Radio Erevan. Românilor nu li s-au dat mai mulți bani, ci li s-au luat prin noi impozite și taxe de la contractele part-time și mutarea contribuțiilor la angajați pana la majorarea accizelor. Nu au fost reduse sau eliminate unele taxe, ci au fost reintroduse unele și chiar inventate altele. Ceea ce face acest guvern este o sabotare a mediului economic real”, a declarat deputatul USR Dan Barna.

Partidul Uniunea Salvați România consideră că guvernul PSD – ALDE conduce România spre un dezastru economic și bugetar și cere liderilor coaliției de guvernare să oprească acțiunile de destabilizare a țării.