Dezbatere pe tema interzicerii totale a tăierilor de păduri în Parcurile Naționale

Dezbatere pe tema interzicerii totale a tăierilor de păduri în Parcurile Naționale

Partidul Uniunea Salvați România a lansat în dezbatere publică ideea interzicerii totale a tăierilor de păduri în parcurile naționale ale României.

Ideea a fost lansată în cadrul unei dezbateri organizate, în această săptămână, la Reșița, de senatorul USR Mihai Goțiu și a fost întâmpinată cu zeci de mesaje de susținere din partea cetățenilor.

Mă bucură această reacție civică fermă. Atât în timpul prezentării și discuțiilor de la Reșița, cât și pe rețelele de socializare am constatat că există din ce în ce mai mulți oameni activi și dedicați, care cunosc problemele protejării parcurilor naționale în detaliu și care înțeleg clar că scopul acestora este de conservare și recreere, nu comercial, altfel nu și-ar mai merita denumirea de parcuri naționale. Mai mult, mă bucură să văd că acești oameni sunt dispuși să se implice atât într-o campanie de salvare a pădurilor din parcurile naționale, cât și în sprijinirea unor inițiative de dezvoltare bazate pe turism, care să aducă beneficii reale, nu doar declarative comunităților locale”, a declarat senatorul USR Mihai Goțiu.

Mihai Goțiu, însoțit de specialiști în silvicultură și biodiversitate și de consilieri, a efectuat o vizită de documentare în cele două parcuri naționale între 7 și 9 iulie. La o zi după ce a anunțat că pregătește un raport despre cele constatate, un incendiu a izbucnit exact în unul din locurile vizitate. În urma interpelării făcute, Ministerul Apelor și Pădurilor a trimis Corpul de control în Caraș Severin. În această săptămână, vicepreședintele Senatului a organizat o conferință și o dezbatere la Reșița, în cadrul căreia a pus în discuție și ideea interzicerii tăierilor de păduri în Parcurile Naționale.

În continuare, Mihai Goțiu va prezenta raportul colegilor din Parlament, va trimite o nouă listă de întrebări Ministerului Apelor și Pădurilor și se va implica într-o campanie și dezbatere națională pentru salvarea celor mai importante și valoroase arii naturale ale României.

***

Mai multe reacții la propunerea vicepreședintelui Senatului României Mihai Goțiu găsiți pe pagina lui de Facebook (https://www.facebook.com/gotiu.mihai/ ) și pe site-ul USR Cluj (https://cluj.usr.ro/reactii-extraordinare-favoarea-propunerii-senatorului-mihai-gotiu-de-interzicere-taierilor-de-paduri-parcurile-nationale/)