Scrisoare deschisă de susținere a deputatului Cornel Zainea

Scrisoare deschisă de susținere a deputatului Cornel Zainea

USR reclamă abuzurile de la groapa de gunoi din nord-vestul Capitalei și amenințările companiei responsabile
Grupul Parlamentar al Uniunii Salvați România îl susține pe deputatul Cornel Zainea, membru în Comisia de mediu din Camera Deputaților, care a devenit ținta încercărilor de intimidare din partea firmei SC IRIDEX GROUP IMPORT EXPORT S.R.L., ca urmare a demersurilor efectuate în legătură cu poluarea generată de groapa de gunoi din nord-vestul Capitalei, administrată de această firmă.

Deputatul USR a fost notificat de o firmă de avocatură că aduce prejudicii de imagine firmei SC IRIDEX GROUP IMPORT EXPORT S.R.L. prin mesajele transmise pe contul personal de Facebook și prin interpelările trimise către autoritățile statului, în încercarea de a trage un semnal de alarmă asupra unei probleme semnalate de locuitorii din nord vestul Bucureștiului.

Colegul nostru, membru în Comisia de Mediu și Echilibru Ecologic din Camera Deputaților, a promis să apere dreptul cetățenilor la aer curat, iar toate demersurile întreprinse s-au îndreptat în această direcție. Poluarea generată de groapa de gunoi administrată de SC IRIDEX GROUP IMPORT EXPORT S.R.L. este confirmată de autorităţile statului, iar rapoartele arată că există multiple depăşiri ale concentraţiei de hidrogen sulfurat peste limita maximă admisibilă.

Dreptul fundamental la viață și la un mediu curat nu poate fi pus la îndoială de acțiunile de intimidare ale unor patroni la adăpostul protecției politice, oferite de primarii localităților care închid ochii la neregulile semnalate de cetățeni în gestiunea deșeurilor. USR apăra dreptul cetățenilor și al generațiilor viitoare în lupta pentru un mediu curat contra intereselor mafiote sprijinite de multe ori de administrația locală.

În acest context, partidul Uniunea Salvați România nu acceptă îngrădirea drepturilor constituționale la libera exprimare și la protest și va respinge toate încercările de îngrădire a activitățiilor parlamentarilor în circumscripțiile lor.

USR își dorește soluționarea problemei cetățenilor afectați de această poluare, situație care durează de prea mult timp și care are potențialul de a se extinde pe întreg teritoriul Capitalei. Cerem autorităților statului responsabile, respectiv Garda de mediu, Ministerul Mediului și Ministerul Sănătății să declanșeze urgent un control la groapa de gunoi din nord-vestul Capitalei și să oprească gazarea cetățenilor și dezvoltarea unei bombe cu hidrogen sulfurat.

Din păcate, situația din Capitală nu este una singulară, la nivelul întregii țări existând numeroase probleme cu funcționarea gropilor de gunoi care poluează viața cetățenilor. Parlamentarii USR vor iniția în noua sesiune parlamentară un proiect de lege care reglementează distanța la care pot fi construite gropi de gunoi/incineratoare de deșeuri/stații de sortare față de așezările umane. De asemenea, parlamentarii USR vor propune o Lege a mirosurilor pentru reglementarea/sancționarea disconfortului olfactiv.

 

Oana-Mioara Bîzgan-Gayral, Deputată USR,
Adrian Wiener, Senator USR,
Lavinia-Corina Abu-Amra, Deputată USR
Mihai-Cătălin Botez, Deputat USR
Iulian Bulai, Deputat USR
Cosette-Paula Chichirău, Deputată USR
Allen Coliban, Senator USR
Silviu Dehelean, Deputat USR
Silvia-Monica Dinică, Senatoare USR
Nicoleta-Ramona Dinu, Senatoare USR
Adrian-Octavian Dohotaru, Deputat USR
George-Edward Dircă, Senator USR
Cristian Ghica, Senator USR
Remus Mihai Goțiu, Senator USR
Stelian-Cristian Ion, Deputat USR
Cristina-Ionela Iurișniți, Deputată USR
Dumitru Lupescu, Deputat USR
Cristina-Mădălina Prună, Deputată USR
Dan-Răzvan Rădulescu, Deputat USR
Bogdan-Ionel Rodeanu, Deputat USR
Cristian-Gabriel Seidler, Deputat USR
Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, Deputat USR
Sergiu Cosmin Vlad, Deputat USR
Florina Presadă, Senatoare USR
Vlad Alexandrescu, Senator USR
Dan Lungu, Senator USR
George Marussi, Senator USR
Nicu Fălcoi, Senator USR
Ionuț Moșteanu, Deputat USR
Dan Barna, Deputat USR,
Cristian Ghinea, Deputat USR
Cătălin Drulă, Deputat USR
Claudiu Năsui, Deputat USR
Radu Mihail, Senator USR
Tudor Rareș Pop, Deputat USR
Emanuel Ungureanu, Deputat USR
Tudor Benga, Deputat USR
Adrian Prisnel, Deputat USR
Vlad Emanuel Duruș, Deputat USR
Dan Rădulescu, Deputat USR
Matei Dobrovie, Deputat USR