Vlad Alexandrescu, Dan Barna și Cristian Seidler candidează pentru președinția USR

Vlad Alexandrescu, Dan Barna și Cristian Seidler candidează pentru președinția USR

Vlad Alexandrescu, Dan Barna și Cristian Seidler, parlamentari și vicepreședinți ai Uniunii Salvați România, și-au depus candidaturile pentru funcția de președinte al partidului. Procesul de depunere a candidaturilor s-a încheiat sâmbătă noapte, iar alegerile pentru funcția de președinte al USR vor avea loc pe 28 octombrie, la Poiana Brașov, într-un congres extraordinar care a fost convocat după demisia lui Nicușor Dan.

Fiecare candidat a înregistrat pe forumul intern al USR, pentru informarea membrilor și dezbaterile interne ce vor urma în umătoarea lună, biografia, o scrisoare de intenție și un proiect de program politic.

Vlad Alexandrescu: Pentru un USR viu, puternic și unit. Programul meu are patru priorități: USR – un partid modern, puternic și activ, deschis către agenda cetățeanului; o doctrină politică bazată pe principii și valori comune; conducerea partidului pe un drum comun și decizii bazate pe reguli, principii și valori; consolidare prin extinderea filialelor și o manieră de lucru bazată pe echipe eficiente. Îmi doresc un partid unit, pregătit să lupte pentru apărarea democrației constituționale în România, pentru responsabilitate și integritate în viața politică și administrativă. USR este și va fi o forță a opoziției la PSD și o alternativă credibilă în politica românească

Dan Barna: USR, de la mișcare politică la partid. Obiective Generale pentru 2020: Să transformăm USR într-un partid capabil să guverneze, cu program de guvernare coerent și realist și resurse umane credibile și competente pentru a guverna și a conduce instituții. USR trebuie să fie un partid pro european reprezentant asumat al componentei active și modernizatoare a României, actor principal pe zona de centru dreapta, cu un deziderat electoral de 20%. Să consolidăm organismele interne care să asigure informarea și accesul la decizie al tuturor membrilor pentru construirea USR ca partid modern cu proceduri și mecanisme funcționale de implicarea a membrilor în decizii și antrenare în activități politice.

Cristian Seidler: Resetăm USR – Resetăm România.  Suntem ca partid politic într-un moment în care trebuie să dovedim inteligență politică și unitate. Suntem ca țară într-un moment crucial în care instituțiile fundamentale ale statului sunt atacate, corupția e de prea mult timp o amenințare națională, iar problemele din economie devin din ce în ce mai mari. USR poartă speranțele unei părți însemnate a electoratului și avem un potențial politic semnificativ. Doar împreună putem să convingem cât mai mulți cetățeni de valoarea politicilor noastre publice, de onestitatea și bunul nostru simț. Sunt convins că împreună putem deveni a doua forță politică a țării și principalul partid de opoziție, precum suntem în București. USR este partidul care resetează România. Am început deja să facem asta.