USR cere demisia lui Florian Bodog și pregătește o lege anti-plagiat

USR cere demisia lui Florian Bodog și pregătește o lege anti-plagiat

Uniunea Salvați România cere demisia ministrului Sănătății Florian Bodog, în urma dezvăluirilor făcute de PressOne că a plagiat 147 dintre cele 232 de pagini ale tezei sale de doctorat în Științe Economice, intitulată „Managementul și marketingul unităților sanitare” și susţinută în 2008 la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT).

USR solicită, de asemenea, Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) să se ocupe cu prioritate de acest caz care pune sub semnul întrebării integritatea unei persoane ce ocupă o funcție de demnitate în statul român.

„Florian Bodog a desconsiderat condiţiile obligatorii de onestitate intelectuală cerute de comunitatea academică. Cum pot cetățenii să aibă încredere că își va exercita funcția de ministru cu cinste din moment ce este acuzat de furt intelectual. Furtul de cuvinte este la fel de grav ca orice fel de alt furt”, a declarat Dan Barna, purtător de cuvânt al USR.

USR este consecventă în susținerea integrității funcției publice. Reamintim că USR a cerut și retragerea numirii lui Mihai Tudose ca premier al României, după ce în spațiul public au apărut informații că acesta a plagiat în lucrarea de cercetare pentru doctorat, realizată sub coordonarea lui Gabriel Oprea, la Academia Naţională de Informaţii.

Uniunea Salvați România anunță că pregătește o lege anti-plagiat.

„Vom propune colegilor noștri parlamentari un proiect care să transparentizeze cercetarea științifică din România. Prin transparență putem să prevenim extinderea acestei plăgi, care are rădăcini politice, în PSD. Îmi amintesc că primul scandal de plagiat îl avea ca protagonist pe celebrul baron PSD de Gorj, Nicolae Mischie”, a mai spus Dan Barna.