USR reia căutarea de profesioniști pentru Curtea de Conturi

USR reia căutarea de profesioniști pentru Curtea de Conturi

Uniunea Salvați România relansează către profesioniștii din societate invitația de a-și trimite candidaturile în vederea nominalizării din partea USR în plenul de conducere al Curții de Conturi.

Întrucât la audierile de la începutul lunii octombrie nu au fost validați decât patru candidați pentru cele șase locuri disponibile în conducerea Curții de Conturi, se vor organiza noi audieri, iar USR își propune să nominalizeze cel mai competent candidat pentru această funcție.

”USR este singurul partid de opoziție care se opune procesului de deprofesionalizare pe criterii clientelare a României și încearcă să numească persoane integre și competente în instituțiile importante ale statului. Am lansat acest concurs de CV-uri întrucât Curtea de Conturi este o instituție foarte importantă, care controlează toate achizițiile și contractele publice, ce au ajuns din păcate în pixul lui Dragnea. Avem nevoie de oameni integri în conducerea Curții de Conturi, oameni care să nu răspundă la comenzile politice de la PSD”, a declarat Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR

Candidații trebuie să respecte condițiile legale pentru alegerea în conducerea Curții de Conturi, dar și criteriile de profesionalism și integritate ale USR.

Astfel, candidații pentru Curtea de Conturi trebuie să aibă studii superioare economice sau juridice, vechime de minimum 10 ani în specialitatea studiilor absolvite și pregătire profesională temeinică. Membrii Curții de Conturi nu pot să facă parte din partide politice sau să desfășoare, direct sau prin persoane interpuse, activități de comerț.

Decizia finală asupra desemnării persoanelor în plenul de conducere al Curții de Conturi se va lua, potrivit legii, în Comisiile parlamentare permanente și în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului.

Aplicațiile pot fi trimise în perioada 23.10.2017 – 29.10.2017, la adresa de e-mail: [email protected]. Biroul Național al Uniunii Salvați România va selecta luni, 30 octombrie 2017, candidații ce vor fi nominalizați din partea partidului.