Dan Barna este noul președinte al Uniunii Salvați România

Dan Barna este noul președinte al Uniunii Salvați România, ales la congresul extraordinar al partidului care a avut loc sâmbătă, 28 octombrie 2017, la Poiana Brașov.

Dan Barna a candidat pentru funcția de președinte al USR alături de Vlad Alexandrescu. Din cele 191 voturi exprimate de delegații la congres, Dan Barna a obținut 127 de voturi, Vlad Alexandrescu 50 de voturi, iar 14 voturi au fost anulate.

Noul președinte al Uniunii Salvați România a transmis la finalul congresului un mesaj de mobilizare a tuturor resurselor partidului pentru a extinde USR și a deveni principalul partid de opoziție care combate PSD.

Mulțumesc domnului Elek Levente pentru felul în care a reușit să aducă USR astăzi în această zi a congresului, mulțumesc colegilor mei delegați, din întreaga țară și din diaspora, care venind astăzi într-un număr foarte mare au dat congresului legitimitatea necesară și au transmis mesajul foarte clar că USR este un partid care merge mai departe.

USR este un partid care va continua să aibă o poziție activă – dușmanul real pentru noi este PSD care duce România într-o zonă a confiscării resurselor publice pentru o clică de oameni care vor pur și simplu să fure resursele țării și să se pună la adăpost de lege. Aceasta este marea provocare pe care România o are și aceasta este datoria pe care Uniunea Salvați România o are față de cetățeni, de a fi partidul de opoziție, de a fi acel partid care luptă în mod real pentru interesele cetățenilor.

Sunt convins că în perioada următoare toate filialele și resursele partidului vor intra în această logică, o logică de creștere, o logică de a fi atenți la cetățeni și la problemele cetățenilor, o logică de apărare a statului de drept care este mai atacat ca niciodată”, a declarat Dan Barna, noul președinte al USR.