Apel pentru vot anti-corupție: Doi penali notorii sprijină la Deva candidații PNL și PSD

Apel pentru vot anti-corupție: Doi penali notorii sprijină la Deva candidații PNL și PSD

Într-un moment în care românii se pregătesc să iasă în stradă pentru a protesta împotriva asaltului corupților asupra Justiției, PSD și PNL au ales să-și promoveze candidații de la Deva cu doi penali celebri, la alegerile parțiale care se vor desfășura duminică, 5 noiembrie, pentru funcția de primar.

Joi, a fost prezent la Deva, președintele PSD, Liviu Dragnea, condamnat penal definitiv. Datorită protestelor unui grup de tineri deveni, Liviu Dragnea a fost obligat să circule prin oraș sub protecția jandarmilor și a SPP, într-o mașină cu geamuri fumurii.

Liberalii nu s-au lăsat mai prejos. Voluntarii PNL au distribuit în ultimele zile pliante de susținere a candidatului lor, cu un mesaj ”la unitate a dreptei” de la fostul primar Mircia Muntean, dublu condamnat penal, pentru abuz în serviciu și conducere sub influența băuturilor alcoolice. De menționat că a doua infracțiune a comis-o după ce fusese deja condamnat penal definitiv (cu suspendare). Deși apelul e la ”unitatea dreptei”, candidatul PNL e susținut de o alianță politică din care mai fac parte Partidul România Mare ori (atenție!) PRU lui Ghiță și Mirel Palada.

”Că PSD nu are nicio jenă să se afișeze la Deva cu penali de frunte nu cred că miră pe cineva. Marea dezamăgire vine însă dinspre tabăra liberală. Nu-mi închipuiam că vor fi la fel de lipsiți de scrupule, încât să apeleze la mesajele unui dublu condamnat penal ori să accepte sprijin de la partidul unora ca Sebastian Ghiță și Mirel Palada. Și la fel de trist e faptul că apelează la aceeași strategie cu pseudo-sondaje de opinie, care s-au dovedit mai mult decât mincinoase în campania locală, de anul trecut, de la București”, a declarat Mihai Goțiu, senator USR, aflat la Deva, orașul unde a copilărit și unde a urmat școala și liceul.

”Din păcate, Deva și județul Hunedoara au fost conduse în ultimii ani de o grupare transpartinică care a blocat dezvoltarea orașului și i-a făcut pe mulți dintre tinerii de aici să plece definitiv din localitate. Faptul că PSD are acum un candidat care anul trecut candida pentru Primărie din partea PNL, iar candidatul PNL e fostul candidat ALDE de anul trecut, e un indicator relevant și e unul dintre motivele pentru care Deva a ajuns la coada clasamentului calității vieții printre municipiile reședință de județ, din Transilvania și Banat, după cum arată studiile specialiștilor de la Banca Mondială”, a mai spus vicepreședintele Senatului.

Mihai Goțiu a adresat un apel pe pagina lui de Facebook, prin care îi îndeamnă pe deveni să iasă duminică la vot și să aleagă un primar care nu a făcut parte din această grupare transpartinică, Lucian Davidoni. De asemenea, el s-a adresat și celor plecați din Deva și stabiliți în alte orașe din România și diaspora să-și contacteze rudele și prietenii rămași acasă și să-i convingă să iasă duminică la vot.

Lucian Davidoni, candidatul USR la Primăria Deva, a intrat în politică recent. În vârstă de 41 de ani, Lucian Davidoni (Pic, cum îi spun prietenii) are studii de arte, dar s-a reorientat, ajungând să conducă echipe de peste 100 de angajați și să pună pe picioare propria firmă. În același timp, a fost implicat în diferite proiecte civice și artistice.