Domnilor Dragnea și Tăriceanu, nu în numele Parlamentului României!

Domnilor Dragnea și Tăriceanu, nu în numele Parlamentului României!

Uniunea Salvați România refuză să accepte ca numele Parlamentului României să fie târât într-o luptă pentru apărarea intereselor personale ale domnilor Dragnea și Tăriceanu.

Este inadmisibil ca Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu să publice comunicate oficiale în numele Parlamentului României pentru a răspunde comunicatului de ieri al Departamentului de Stat al Statelor Unite cu privire la modificarea legilor justiției. Dacă cei doi lideri PSD-ALDE vor să le transmită un răspuns partenerilor strategici ai României, sunt liberi să-și exprime pozițiile politice particulare prin comunicate în nume personal.

USR protestează față de modul în care Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, doi politicieni cu probleme penale, își folosesc funcțiile de demnitate publică pentru a-și rezolva problemele personale cu justiția și disputele cu partenerii externi care cer explicit României respectarea principiilor statului de drept, principii pe care USR le susține cu toată tăria. Cu o justiție obedientă și subordonată politicului, PSD-ALDE riscă să scoată România din partneriatul transatlantic și european.

„Domnii Dragnea și Tăriceanu confundă Parlamentul cu propriile partide și se substituie instituției. Nu au dreptul să vorbească în numele întregului Parlament. De fapt, cei doi domni ar trebui să își dea demisia de la conducerea celor două Camere, după avertismentele dure pe care partenerii strategici ai României le-au dat în ultima perioadă în legătură cu statul de drept și justiția. Este o dovadă în plus că persoanele cu probleme penale chiar nu au ce căuta în funcții publice pentru că periclitează prin interese personale meschine viitorul României și al cetățenilor ei”, a declarat Dan Barna, președintele USR.

Azi, liderii PSD-ALDE au publicat pe site-ul Camerei Deputaților un comunicat care începe astfel: „Parlamentul României a luat act cu neplăcută surprindere de comunicatul emis în data de 27 noiembrie 2017 de către Departamentul de Stat din Statele Unite ale Americii referitor la dezbaterea privind reforma Justiției”.   

Domnii Dragnea și Tăriceanu dau dovada supremă că au capturat instituțiile statului și le folosesc în scopuri personale.