Cinci adevăruri dureroase despre Lia Olguța Vasilescu

Cinci adevăruri dureroase despre Lia Olguța Vasilescu

Deputatul USR, Cristian Seidler, a susținut, luni, la dezbaterea moțiunii simple intitulate „Lia Olguța Vasilescu – ministrul minciunii și al injustiției sociale”, un discurs în care a subliniat că ministrul Muncii Olguţa Vasilescu ar trebui să îşi asume răspunderea pentru haosul creat prin Legea Salarizării.

Vă redăm discursul integral al deputatului USR:

“Mă voi adresa acum în principal oamenilor care au votat PSD la alegerile parlamentare. Odată cu fluturașul de salariu pentru luna Ianuarie 2018 ați aflat că politicienii pe care i-ați votat, v-au înșelat, v-au mințit. E timpul să spunem adevărurilor dureroase pe nume:

1) Olguța Vasilescu – căci despre ea este vorba – a fost și este NEPREGĂTITĂ pentru rolul de ministru al muncii, ministru care are la mână salariile a milioane de oameni, inclusiv salariile voastre. Olguța Vasilescu nu a fost niciodată în situația de a plăti salarii. Nu a dat niciodată un fluturaș de salariu. Nu înțelege acest lucru. Nu a fost niciodată în situația unui antreprenor sau a unui secretar de școală comunală, care trebuie să își anunțe colegii că la final de lună trebuie să le dea mai puțini bani. Mult mai puțini. Conform propriei biografii, dânsa, niciodată n-a fost în această situație. E deci nepregatită pentru acest rol.

2) Pe lângă faptul că e nepregătită, Olguța Vasilescu este și INCOMPETENTĂ. Nici când se discuta legea salarizării în Comisia de munca și nici acum nu are habar de efectele acestei legi și a celorlaltora pe care le-a promovat. Dacă ar fi fost competentă, nu ar fi fost nevoie să peticească acele legi cu mai multe ordonanțe de urgență. Dacă ar fi fost competentă, ar fi putut prezenta studiul de impact pe care se bazau fantasmagoriile cuprinse în anexele legii salarizării. N-a fost în stare și nici acum nu este. A lăsat însă să zburde salariile celor din administrația publică locală, fără a face diferența între cei competenți și cei incompetenți  între protejații politici și oamenii harnici și de bună credință. În ziua alegerilor va avea nevoie de voturile clientelei politice incompetente.

3) Nepregatită și incompetentă, Olguța Vasilescu este si MINCINOASĂ. Când a promis măriri salariale de peste 25%, a mințit – nu singură ci în grup. A omis să vă spună că salariu net, ceea ce primiți voi în mână, va rămâne aproape neschimbat. Ceea ce v-a promis s-a dovedit a fi doar o gogoașă umflată cu aer. În plus, a afirmat în Comisia de muncă, în timpul dezbaterilor privind legea salarizării că măririle salariale nu vor fi anulate de eventuala trecere a contribuțiilor de la angajat la angajator. Dar exact asta s-a întâmplat. Doamnă Olguța Vasilescu, renunțați la ipocrizia de a pretinde că nu aveți nimic de-a face cu INVOLUȚIA fiscală pentru că legea salarizării vine la pachet cu modificările Codului fiscal.

4) Nepregatită, incompetentă și mincinoasă, Olguța Vasilescu acoperă toate acestea prin TUPEU. Dar precum am spus-o mai multor guverne din care a făcut parte, #văvedem și milioane de oameni văd pe fluturașii de salariu minciunile spuse cu tupeu. Tupeu fără limită. Atât și nimic mai mult.

5) Nepregătită, incompetentă, mincinoasă și cu tupeu, Olguța Vasilescu provoacă NEÎNCREDERE și INSTABILITATE în mediul economic. Când jumătate din contractele individuale de muncă sunt nemodificate la aproape două luni de la intrarea în vigoare a INVOLUȚIEI fiscale, se cheamă că aveți un imens eșec, alături de condamnatul penal Darius Vâlcov.

Dragi votanți PSD,

Ați votat probabil cu îndrăzneala de a crede în ceea ce s-au dovedit a fi minciuni prost pregătite, puse în practică de oameni incompetenți dar cu tupeu. Astăzi e ziua de bilanț a Olguței Vasilescu și dânsa trebuie să își asume răspunderea pentru haosul creat prin legea salarizării scrisă pe genunchi.

Doamnă Olguța Vasilescu,

Când primiți două cartonașe roșii consecutive, trebuie să înțelegeți că e timpul retragerii definitive din activitate. Îndrăzniți să credeți că se poate fără minciună și fără incompetență, fără oameni ca dumneavoastră!

USR va fi alături de clasa mijlocie a României, cea pe care PSD o oprimă sistematic prin incompetență și abuz. În serviciu. Fără prag. Bună ziua domnule Iordache și domnule Dragnea.

USR va depune un proiect de lege prin care să fie încurajate măririle salariale bazate pe valoarea crescută adusă de angajații instruiți superior. E pentru economia privată, concurențială, cea pe care PSD și Olguța Vasilescu nu au cum să o înțeleagă nefiind vreodată parte reala din ea.”