USR organizează conferința „Arhitectul și ghișeul”

USR organizează conferința „Arhitectul și ghișeul”

 

Relația arhitecților cu administrația publică începe și se termină de multe ori cu nervi. Cozile sunt interminabile, iar timpii de așteptare pentru eliberarea avizelor depășesc de multe ori termenul legal. În străinătate, în schimb, circuitul documentelor este aproape integral electronic, ceea ce facilitează munca arhitecților. Cum putem să transformăm România în așa fel încât „să avem o țară ca afară”?

Uniunea Salvați România organizează, joi, 22 februarie, o conferință de presă dedicată arhitecților în care parlamentari și consilieri USR, implicați în lupta de debirocratizare și digitalizare a României, propun o serie de soluții la problemele pe care profesioniștii din acest domeniu le întâmpină în relația cu administrația publică.

Speakeri:

Cristian Ghinea, parlamentar USR și fost ministru al Fondurilor Europene în guvernul tehnocrat, va povesti cum a început proiectul Comisiei de Tăiat Hârtii, cea mai mare acțiune de debirocratizare din România.

Radu Mihaiu, fost membru în guvernul tehnocrat și voluntar în proiectul Comisia de Tăiat Hârtii 2, va explica soluțiile propuse pentru simplificarea procesului de obținere a certificatului de urbanism.

Ilinca Macarie, arhitect și consilier local la Primăria Sector 1, va vorbi despre cum se introduce meritocrația prin concursul de soluții pentru clădirile publice, dar și despre cum apără spațiile verzi din București.

Șerban Marinescu, arhitect și consilier al grupului USR care a realizat proiectul Parcul Uranus din jurul Palatului Parlamentului, va împărtăși experiența sa cu administrația publică și va vorbi despre responsabilitatea care le revine arhitecților de a raporta cazurile de corupție, în loc să devină intermediari între clienți și funcționarii corupți din administrație.

Când și unde:

Conferința „Arhitectul și ghișeul” va avea loc joi, 22 februarie, ora 18:00, la sediul central al Uniunii Salvați România de pe bulevardul Aviatorilor 9.