Scrisoare deschisă către premier: Arătați că vă pasă de polițiștii din Bacău

Scrisoare deschisă către premier: Arătați că vă pasă de polițiștii din Bacău

Deputatul USR, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, îi transmite, luni, o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă în care îi  aduce la cunoștință situația deplorabilă a secției de poliție Nr. 2 din municipiul Bacău, dar prezintă și o soluție pentru rezolvarea problemei.

Scrisoarea vine ca o reacție la declarațiile recente ale premierului Viorica Dăncilă, care a susținut într-o emisiune televizată, că opoziția se discreditează când face circ în Parlament și nu propune proiecte constructive.

Redăm integral textul scrisorii:

Stimată Doamnă Prim Ministru,

Numele meu este Lucian Daniel Stanciu Viziteu, deputat USR, membru în Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI. Salut apelul dvs. la dialog și găsesc de-a dreptul încurajatoare invitația dvs. prin care solicitați Opoziției proiecte și inițiative benefice pentru români. Mă alătur demersului realizat deja de unii dintre colegii mei, acela de a veni cu o propunere ce vizează siguranța cetățenilor aflați în slujba instituțiilor publice. 

Este binecunoscută în presă și la Ministerul de Interne situația deplorabilă a secției de poliție Nr. 2 din municipiul Bacău. În timp ce peste 100 de lucrători de poliție își desfășoară activitatea într-un sediu în care plouă prin acoperiș, o instituție a Guvernului (AAAS-Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului) deține un spațiu, pretabil pentru activitatea unei secții de poliție, dar care nu este folosit. 

Vă informez că începând cu data de 20.02.2017 am început o corespondență oficială cu Ministerul de Interne și AAAS. La un an după această conversație, Guvernul României nu a fost capabil să redacteze și să aprobe o Hotărâre de Guvern care să realizeze transferul de proprietate al unui imobil de la AAAS la MAI.

Pe lângă o corespondența oficială, am informat-o personal pe doamna ministru Carmen Dan în cadrul primelor două audieri pentru învestirea funcției de ministru în cadrul guvernelor Sorin Grindeanu și Mihai Tudose. Niciun ministru sau instituție nu a oferit vreun motiv pentru care acest transfer de proprietate nu poate fi realizat. Cu toate acestea, a trecut mai mult decât un an și situația nu este rezolvată.

Am speranța că acum, când ați aflat de această situație, veți lua măsuri urgente pentru rezolvarea problemei.

Pentru informare, istoricul demersurilor constructive pe care le-am făcut deja în acest sens este următorul:

  1. Întrebare către Ministrul de Interne în data de 20.02.2017 cu numărul de înregistrare 123A. http://www.cdep.ro/pls/parlam/interpelari2015.detalii?idi=47278&idl=1
  1. Întrebare către AAAS în data de 20.09.2017 cu numărul de înregistrare 1615A. http://www.cdep.ro/pls/parlam/interpelari2015.detalii?idi=49371&idl=1
  1. Întrebare către AAAS în data de 08.02.2018 cu numărul de înregistrare 2839A. http://www.cdep.ro/pls/parlam/interpelari2015.detalii?idi=51048&idl=1
  2. Întrebare către Ministrul de Interne în data de 08.02.2012 cu numărul de înregistrare 2841A. http://www.cdep.ro/pls/parlam/interpelari2015.detalii?idi=51050&idl=1

Vă asigur de tot sprijinul Opoziției în rezolvarea acestei probleme.

 

Cu deosebită considerație,

Lucian Daniel Stanciu Viziteu, Deputat USR