Justiția făcută de PSD, demontată de CSM

USR salută decizia de astăzi a CSM, considerăm că este cea mai bună decizie pentru a demonta circul la care am asistat în ultima săptămână.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins solicitarea ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a o revoca pe procurorul Șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Decizia nu este o surpriză întrucât timp de două ore ministrul nu a făcut altceva decât să reia raportul superficial și neargumentat prezentat în urmă cu o săptămână. Ba mai rău decât atât, a tratat procurorii CSM cu aceeași aroganță cu care li s-a adresat și jurnaliștilor la prezentarea raportului.

A sugerat că știe deja ce întrebări vor să-i adreseze procurorii sau ce aviz vor da la final, ceea ce în sine îl descalifică profesional. O asemenea lipsă de respect la adresa membrilor CSM probabil că n-a mai avut niciun alt ministru al Justiției.

Prestația jenantă a lui Tudorel Toader dovedește că nu mai este deloc un independent în Guvernul PSD-ALDE, ci doar un servitor al intereselor lui Dragnea și Tăriceanu.

În schimb, șefa DNA Laura Codruța Kovesi a demontat cu argumente solide fiecare din cele 20 de puncte din monologul plin de greșeli al lui Tudorel Toader, intrând chiar în detalii financiare, apropo de cheltuielile ”exorbitante” ale DNA, menționate în raportul lui Tudorel, sau vorbind despre procesele pierdute la CEDO pe cauze judecate de DNA, unde Kovesi a arătat că nu a existat nicio astfel de speță la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Tudorel Toader nu mai poate fi văzut ca un profesionist, în ciuda CV-ul care la începutul mandatului său i-a făcut pe mulți să-l considere o alegere bună pentru portofoliul Justiției. Nu, el este doar un servitor al intereselor lui Dragnea și Tăriceanu. Astăzi a avut iarăși o prestație lamentabilă, e o rușine pentru toți profesionștii dreptului din România.

După decizia de astăzi a CSM, USR nu are niciun dubiu că președintele Klaus Iohannis va respinge cererea Ministrului de Justiție de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.