Justiția are datoria și responsabilitatea de a stabili adevărul din Dosarul Revoluției

Justiția are datoria și responsabilitatea de a stabili adevărul din Dosarul Revoluției

USR salută decizia președintelui Klaus Iohannis de a da aviz favorabil cererii de urmărire penală formulată de către Procurorul General al României pentru Ion Iliescu, Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu.

Justiția are datoria morală și responsabilitatea juridică de a se pronunța în acest dosar și să restabilească adevărul istoric. Este o reparație pe care societatea noastră este datoare să o facă pentru victimele și familiile acelor evenimente tragice. Aflarea adevărului este cu atât mai importantă cu cât procurorii de caz au stabilit că teroriștii despre care Ion Iliescu vorbește de 29 de ani, și din cauza cărora susține că era să-și piardă viața pe baricade, nu au existat niciun moment.

“Miile de familii trebuie să cunoască adevărul așa cum s-a petrecut. De 29 de ani trăim în minciunile cu care Ion Iliescu a intoxicat realitatea. Justiția are datoria morală de a face lumină în acest dosar. Trecutul istoric trebuie cunoscut iar cei care se fac vinovați de moartea a miilor de oameni să plătească. Condamnarea torționarilor Alexandru Vișinescu și Ioan Ficior ne-a arătat că niciodată nu este prea târziu pentru dreptate” a declarat deputatul USR Iulian Bulai, membru al Comisiei de Cultură a Camerei Deputaților.

Bilanțul oficial al Institutului Revoluției Române arată că au murit 1166 oameni, peste 3000 au fost răniți și 275 de oameni au fost judecați. Pentru toți aceștia justiția trebuie acum să își facă datoria. 

USR cere Guvernului retragerea sprijinului politic pentru domnul Gelu Voican Voiculescu care conduce în prezent Institutul Revoluției. Iar celui mai mare partid din România îi cerem retragerea titlului de președinte onorific acordat lui Ion Iliescu. 29 de ani au fost de ajuns!