Este oficial: Guvernul PSD-ALDE ne fură din banii de pensie! Îndrăznește să crezi!

Uniunea Salvați România reclamă că Guvernul PSD-ALDE fură din banii de pensie ai cetățenilor pentru a acoperi promisiunile electorale inconștiente.

Programul de guvernare nu prevedea furtul din banii oamenilor onești care muncesc pentru a avea un trai decent după vârsta pensionării. Cu toate acestea, pentru a acoperi găurile bugetare și a rezolva problema finanțelor publice gestionate iresponsabil în ultimul an și jumătate, Guvernul PSD-ALDE plănuiește să suspende de la 1 iulie contribuțiile către Pilonul 2 de pensii.

Pilonul 2 este singura șansă pentru generațiile viitoare de a avea o pensie decentă la bătrânețe. Mai mult, Pilonul 2 este singura speranță de a avea un sistem de pensii sustenabil.

”Pilonul 2 înseamnă independență față de politic. Înseamnă că fiecare are o pensie asigurată și că nu mai depindem de cât stabilesc politicienii punctul de pensie din pix. Din păcate, ei ne-au luat șansa asta. Acesta este viziunea economică a domnului Darius Vâlcov și a economiștilor roșii de la BNR (Florin Georgescu și Liviu Voinea). O economie centrată pe stat, controlată de politicieni și funcționari din ministere, din care ei să poată lua cât pot de mult. Nimeni nu va mai fi independent într-o astfel de economie pentru că toți vom depinde de ei pentru orice”, a declarat deputatul USR Claudiu Năsui, membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci.

Cele mai recente date oficiale arată că Pilonul 2 are un randament bun de 5.37%. Până acum la Pilonul 2 s-au virat 35.7 miliarde de lei, iar prin investiții bune, fondurile au crescut la 43.2 miliarde. Cifrele demontează minciunile liderilor PSD-ALDE despre Pilonul 2 care merge prost, despre comisioanele care sunt mari sau despre administratorii care fac profit

USR va milita pentru Pilonul 2, în Parlament și în stradă, pentru că miza este viitorul românilor. Nu putem accepta ca România să aibă un Guvern de hoți.