Coaliția majoritară a legiferat, astăzi, în Senat mineriada împotriva justiției

Coaliția majoritară a legiferat, astăzi, în Senat mineriada împotriva justiției. PSD-ALDE și complicii lor de la UDMR au pus interesul personal înaintea binelui țării, prin votarea modificărilor Codului de Procedură Penală, ca să-i scape pe Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu de dosarele penale.

Astfel, Grupul Senatorial Organizat PSD-ALDE a votat astăzi amendamente cu nume și prenume la Codul de Procedură Penală:
Amendamentul Dragnea: revizuirea hotărârilor judecătoreşti definitive poate fi cerută în cazul în care soluționarea cauzei nu este semnată sau redactată de către judecătorul care a participat la proces;

Amendamentul TelDrum: convorbirile, comunicările sau conversațiile interceptate şi înregistrate, care nu privesc fapta ce formează obiectul cercetării nu pot fi folosite în alte dosare;
Amendamentul Tăriceanu: instanța de apel nu mai poate să dea o pedeapsă cu condamnare unei persoane care a fost achitată în primă instanță decât dacă apar probe noi;
Amendamentul Șova: pentru arestarea preventivă vor fi necesare probe sau indicii temeinice și nu doar suspiciuni rezonabile că suspectul a săvârşit o infracţiune, a influenţat martorii sau a încercat să distrugă probe;
Amendamentul Iordache: comunicările cu privire la infracțiuni și persoane anchetate sunt interzise după începerea urmăririi penale.

“Adevărata țintă a modificărilor adoptate astăzi este șubrezirea organizată a actului de justiție și introducerea a tot felul de portițe de scăpare pentru corupți și oameni care nu-și pot justifica averile. Pentru că, odată ce controlezi justiția, poți atribui contracte liniștit cui dorești fără să te mai ancheteze nimeni. Poți delapida, poți corupe, poți face trafic de influență, poți manipula alegeri, poți face orice”, a declarat senatorul George Dircă, membru în Comisia Juridică.

PSD-ul marchează așa cum știe mineriada din 1990, oferindu-le politicienilor așezați confortabil în funcții publice de peste 28 de ani libertatea de a se bucura, fără frică de justiție, de rezultatele abuzurilor pe care le-au făcut și pe care se pregătesc să le facă.

Senatorii USR au votat împotriva modificărilor la Codul de Procedură Penală și se delimitează de această preluare abuzivă a justiției.