USR blochează planul lui Dragnea de a falimenta România!

USR a reușit să blocheze la CCR planul lui Liviu Dragnea de a jefui și falimenta România prin Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

USR a înregistrat o mare victorie astăzi prin decizia CCR care a admis sesizarea de neconstituționalitate depusă de USR, împreună cu PMP și câțiva deputați neafiliați privind proiectul de înființare a Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

Decizia confirmă că legea de înființare a Fondului nu a respectat nicio logică economică. Acest fond nu poate fi înființat printr-o decizie a Parlamentului, controlat de Liviu Dragnea, ci printr-o hotărâre de Guvern. Liderul PSD s-a grăbit să treacă Fondul Suveran prin Parlament deoarece niciunul dintre cei trei premieri PSD nu a vrut să își asume responsabilitatea de a aproba acest proiect falimentar.

„USR a blocat astăzi, cel puțin temporar, cel mai mare jaf al României. PSD și Dragnea și-au făcut de la bun început un plan malefic: să fure fără pușcărie. Planul avea doi pași: distrugerea justiției și apoi jaful. Pasul 1 n-a reușit în totalitate, dar încă se lucrează la el. Pasul 2 a fost și el demarat în februarie 2017, dar s-a împotmolit un pic. Niciun premier nu a vrut să-și asume înființarea Fondului Suveran, așa că Dragnea a introdus legea prin Parlament, cum a făcut și cu legile justiției. Din păcate pentru el, nu se poate înființa un fond privat prin lege; Guvernul trebuie să dea hotărâre de guvern. Asta a spus CCR astăzi”, a declarat deputata USR de Iași Cosette Chichirău, membră în comisia pentru buget, finanțe și bănci.

USR avertizează că există riscul ca Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii să reapară sub forma unei hotărâri de guvern. Prin intermediul Fondului, PSD vrea să ascundă atât datoria publică, cât și deficitul bugetar și să căpușeze companiile de stat. Actuala coaliție de guvernare are nevoie imediată de bani pentru a plăti pomenile electorale.

USR va rămâne vigilent în legătură cu Fondul Suveran deoarece acesta este un instrument de jaf național fie că trece printr-o lege, fie că trece printr-o hotărâre de guvern.