Legea pensiilor propusă de Dragnea, o nouă înșelătorie marca PSD-ALDE

Legea pensiilor propusă de Dragnea, o nouă înșelătorie marca PSD-ALDE

Uniunea Salvați România atrage atenția că legea pensiilor invocată de președintele PSD, Liviu Dragnea, este o nouă minciună menită să amăgească cetățenii.
Acest lucru este dovedit chiar de faptele coaliției PSD-ALDE din ultima sesiune parlamentară și cea extraordinară, când au votat pensii speciale pentru Avocatul Poporului, membrii Curții Constituționale, toți primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de consilii județene din 1992 până astăzi.

USR a depus un proiect de lege de eliminare a pensiilor speciale și de limitare a pensiilor de serviciu, în cazul magistraților și a personalului militar, și a votat împotriva înființării de noi pensii speciale propusă și adoptată de coaliția PSD-ALDE. Liviu Dragnea dă dovadă de cinism când vorbește despre inechități și contributivitate, PSD fiind autorul moral al privilegiilor din sistemul de pensii care-i nedreptățesc pe românii ce au muncit și au cotizat o viață întreagă.
Afirmația președintelui PSD potrivit căreia toate pensiile vor crește este complet falsă. Punctul de pensie este stabilit de Guvern și nu prin lege adoptată de Parlament. “Creșterea pensiilor e o iluzie, dacă toate cheltuielile cresc mai mult și mai repede decât creșterea pensiilor. Solicităm depolitizarea valorii punctului de pensie pentru a nu mai fi un instrument electoral iresponsabil la îndemâna guvernanților de orice culoare politică”, a precizat deputatul USR Cristian Seidler, membru în Comisia pentru muncă şi protecţie socială.

Pe de altă parte, PSD-ALDE complică inutil calculul pensiilor și promite luna de pe cer pentru anul 2021 când nu se vor mai afla la putere. Contează nu doar suma punctului de pensi ci mai ales valoarea banilor repectivi. De când guvernează PSD-ALDE avem cea mai mare inflație din ultimii ani și cea mai mare inflație din Uniunea Europeană, spune Cristian Seidler.

USR solicită o lege a pensiilor cât mai simplă pentru ca fiecare cetățean să își poată calcula singur punctele de pensie acumulate de-a lungul anilor.

O altă promisiune PSD-ALDE care nu are nicio legătură cu realitatea este cea privind recalcularea tuturor pensiilor. Președintele Casei Naționale de Pensii Publice a recunoscut recent, în Parlament, că nu au capacitatea de a recalcula, în timp util, câteva zeci de mii de pensii, deci cu atât mai puțin recalcularea a 5 milioane de pensii, câte sunt în România. USR solicită informatizarea urgentă și integrală a Casei Naționale de Pensii Publice, a cerut azi Cristian Seidler.

USR transmite că România are nevoie de un sistem de pensii echitabil și solid. Ca să fie echitabil trebuie eliminate pensiile speciale, ca să fie solid, trebuie păstrat pilonul II.Orice alte declarații ale coaliției PSD-ALDE sunt afirmații populiste neconforme cu realitatea și nevoile reale ale cetățenilor.