USR cere demisia Ministrului Agriculturii Petre Daea

USR cere demisia Ministrului Agriculturii Petre Daea

Uniunea Salvați România cere demisia ministrului Petre Daea în urma declarațiilor iresponsabile de asociere a incinerării porcilor de la Tulcea cu Holocaustul.

“Comparația ministrului care face trimitere la Holocaust și victimele acestuia nu poate fi trecută cu vederea. Cerem guvernului să-l demită imediat pe ministrul Daea. Este incredibil cum un reprezentant al guvernului poate fi atât de iresponsabil și să facă asemenea declarații. Comparația arderii porcilor cu o tragedie soldată cu milioane de victime este inacceptabilă. Incapacitatea de a pricepe ce spun a miniștrilor acestui Guvern de incompetenți în frunte cu Viorica Dăncilă nu este o scuză”, transmite Dan Barna, președintele USR.

Redăm integral declarația iresponsabilă a ministrului Petre Daea: “Virusul ar fi și în alt complex (din Tulcea n.r.) care înseamnă 17.000 de capete. Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente, singura metodă este sacrificarea. Porcii se incinerează, este o muncă extraordinară. Acolo este ca la Auschwitz.”