USR cere demisia conducerii Poliției Române

Uniunea Salvați România cere demisia conducerii Poliției Române pentru modul abuziv de acțiune împotriva unui cetățean care și-a pus la mașină un număr anti-PSD. Astăzi sunt niște plăcuțe, mâine va fi dreptul de exprimare și cel de a ieși în stradă!

De două zile, conducerea Poliției nu este în stare să explice de ce a reținut permisul de conducere și plăcuțele de înmatriculare ale șoferului care a venit din Suedia cu o mașină cu număr personalizat anti-PSD. Șefii instituției se contrazic între ei, invocă convenții expirate sau argumente morale care nu prevalează în fața legii.

Mobilizarea polițiștilor în această situație a fost un ordin politic clar și este extrem de grav faptul că o instituție a statului a acționat împotriva libertății de exprimare și a îngrădit drepturile unui cetățean român, la ordinul partidului aflat la guvernare.

Datoria Poliției Române este să apere cetățenii, indiferent de preferințele politice ale conducerii, nu să-i certe și să-i trimită la rude și prieteni. Datoria Poliției Române este să rămână o instituție credibilă, stabilă și cinstită, mereu în slujba cetățenilor, care plătesc din taxele și impozitele lor salariile și pensiile speciale ale polițiștilor.

Este regretabil că niște indivizi, aflați la conducerea instituției vremelnic, vorbesc în numele tuturor angajaților Poliției Române. Cu siguranță, numărul polițiștilor care își fac treaba onest și responsabil îl depășește cu mult pe cel al angajaților care nu știu de ce se află acolo. Dovadă că sunt polițiști care au semnat inițiativa #FaraPenali și după orele de program strâng semnături.

Una dintre misiunile USR-ului, după ce va ajunge la guvernare, va fi să profesionalizeze angajații din toate instituțiile statului, mai ales pe cei care interacționează cu publicul.