PSD-ALDE este o guvernare acidă pentru România

Uniunea Salvați România cere demisia de urgență a șefului Jandarmeriei și a ministrului de Interne pentru spectacolul de brutalitate de la mitingul diasporei din Piața Victoriei.

USR reclamă că Jandarmeria a devenit, vineri seara, garda lui Liviu Dragnea și a PSD, în loc să își îndeplinească misiunea de a asigura siguranța cetățenilor.

Românii care au trimis anul trecut în țară 4,6 miliarde de dolari, o sumă egală cu investițiile străine directe, au fost întâmpinați cu gaze lacrimogene, petarde și tunuri cu apă.

Jandarmii au folosit forța în mod abuziv și au provocat oamenii de la miting, în loc să extragă din mulțime persoanele agresive și să permită cetățenilor de bună credință să protesteze pașnic.

Piața Victoriei a fost inundată de gaze lacrimogene pentru a dispera oamenii care scandau împotriva PSD, chiar dacă nu erau violenți. Jandarmii au gazat pe toată lumea, fără să le pese că erau copii, tineri, adulți sau bătrâni.

“Este un abuz incredibil când un stat decide să îşi gazeze proprii cetăţeni care vin să protesteze. Sunt copii plini de lacrimi şi le curge nasul în mod teribil pentru că nişte jandarmi iresponsabili au hotărât să dea cu gaze lacrimogene, în condiţiile în care nu exista nicio violenţă masivă”, a declarat președintele USR Dan Barna.

La fel ca la OUG13, oamenii de bună credință au fost atacați și prinși la mijloc în confruntările dintre jandarmerie și huligani. La fel ca atunci, huliganii au fost folosiți să spargă protestul pașnic al oamenilor care au venit să-și strige nemulțumirea față de regimul Dragnea-PSD.

USR condamnă ferm violența și cere demisia ministrului Carmen Dan pentru că și de aceasta dată, Jandarmeria nu a reușit să-i protejeze pe oamenii de bună credință.