USR va depune moțiune împotriva lui Tudorel Toader în prima zi a sesiunii parlamentare

USR va depune moțiune împotriva lui Tudorel Toader în prima zi a sesiunii parlamentare

Uniunea Salvați România a realizat o evaluare proprie a ministrului justiției și va depune o moțiune simplă împotriva lui Tudorel Toader în prima zi a sesiunii parlamentare.

Tudorel Toader a devenit un instrument obedient al lui Tăriceanu și Dragnea și pune în pericol stabilitatea și independența sistemului de Justiție. Prin declanșarea procedurii de revocare a procurorului general Augustin Lazăr, Tudorel Toader vrea să oprească ancheta Parchetului General asupra represiunii din 10 august și să îngroape adevărul cu privire la responsabilitatea politică pentru gazarea, lovirea și rănirea protestatarilor pașnici.

Altfel nu se explică de ce ministrul Justiției, deși știa de protocoalele dintre SRI și Parchetul General, le folosește de abia acum ca temei pentru așa-zisa evaluare a activității Procurorului General. Explicația oferită azi de Tudorel Toader este ridicolă: că erau secrete până au vorbit Liviu Dragnea și Darius Vâlcov despre ele! Din nou ministrul Justiției minte pentru a servi intereselor PSD-ALDE!

Deși Tudorel Toader nu recunoaște presiunile asupra justiției, de mai multe ori declarațiile sale au fost taxate de Consiliul Superior al Magistraturii pentru că afectează independența magistraților.

Tudorel Toader va rămâne în istorie cu cel mai negru mandat al unui ministru de justiție. În timpul mandatului său, au fost modificate legile justiției pentru a submina independența procurorilor și judecătorilor și pentru a înființa secția specială de anchetare a magistraților, a fost adoptată legea recursului compensatoriu care a eliberat mii de deținuți din închisori, au fost modificate codurile penale pentru favorizarea infractorilor în detrimentul victimelor și al muncii procurorilor.

Toate diplomele și distincțiile profesionale nu mai valorează nimic și nu compensează lipsa de caracter și reaua intenție a celui mai detestabil ministru al Justiției de la miniștrii din timpul dictaturii comuniste încoace.

Reprezentanții USR au vrut să intre astăzi la conferința de presă a ministrului Justiției ca să îi ceară demisia, dar Tudorel Toader a dat ordin să nu fie lăsați să intre în clădire. Ministrul nu vrea să audă adevărul – trebuie să plece urgent din funcție!