Primul Birou parlamentar digital din România va fi lansat joi la Craiova de deputatul USR Adrian Prisnel

Primul Birou parlamentar digital din România va fi lansat joi la Craiova de deputatul USR Adrian Prisnel

Deputatul USR de Dolj Adrian Prisnel va lansa, joi, primul Birou parlamentar digital din România, o aplicație gratuită de sesizări disponibilă pentru Android ce poate fi descărcată de pe Google Play.
Evenimentul va avea loc joi 18.10.2018, ora 18:00 la sediul USR Dolj din Craiova, strada Frații Buzești nr. 39.
„Pentru ca problemele cu care se confruntă cetățenii să se rezolve, întâi și întâi trebuie sa le spună cuiva. Niciodată, nimic n-o să se rezolve de la sine! În doar 30 secunde, prin aplicația eSizează! cetățenii pot spune o problemă din județul Dolj, fără să mai fie nevoie să scrie o adresă clasică și fără să mai trebuiască sa vină la biroul meu parlamentar sau la o autoritate. Eu voi trimite autorităților locale sau centrale competente sesizarea, iar acestea au obligația, prin lege, să-mi răspundă. Am acest instrument, al controlului parlamentar, tocmai pentru a face instituțiile răspunzătoare în fața cetățenilor. Îi invit pe craioveni și pe doljeni să descarce începând de joi aplicația eSizează!”, a declarat deputatul USR, Adrian Prisnel.

Lansarea aplicației eSizează! va avea loc în cadrul dezbaterii Aplicații pentru comunitate organizate de USR Dolj, în care cetățeni și programatori din Craiova vor identifica nevoi concrete și vor căuta împreună idei de aplicații mobile care să le rezolve.

Invitatul special al dezbaterii va fi Craiova Programming Department, un grup civic de programatori dornici să creeze aplicații pentru Craiova.
USR Dolj consideră că politicienii, primarii, guvernele sunt datori să folosească, în era digitală, tehnologia pentru a livra bună guvernare și a recâștiga încrederea și implicarea cetățenilor, prin transparentizare, debirocratizare și conectivitate cu cetățenii.