Soluțiile USR pentru cartierul bucureștean fără apă, canalizare sau alimentare cu gaze, blocate de primăria Sectorului 1

Soluțiile USR pentru cartierul bucureștean fără apă, canalizare sau alimentare cu gaze, blocate de primăria Sectorului 1

Consilierii locali USR vin cu soluții la problemele oamenilor din cartierul bucureștean Giulești-Sârbi însă ele sunt tergiversate și chiar blocate de către primarii Sectoarelor 1 și 6. Ilinca Macarie, consilier local Sector 1, Camelia Fășie, consilier local Sector 6, împreună cu senatoarea Silvia Dinică și deputatul Cristian Seidler au fost astăzi în cartierul Giulești-Sârbi, un cartier uitat de autorități dar pentru care USR găsește soluții de îmbunătățire a vieții oamenilor.

Consilierii USR au solicitat Primăriei Sectorului 1, în urma petițiilor semnate de sute de locuitori ai zonei, consolidarea podului, racordarea la utilităţi, construirea unei grădiniţe, amenajarea de locuri de joacă, introducerea unui autobuz şcolar, asistență juridică, igienizarea cartierului, securizarea şinelor, un plan urbanistic zonal.

“Podul de acces în cartier necesită consolidare iar autobuzul care venea în zona şi-a limitat traseul. Copiii nu au locuri de joacă, cei foarte mici nu au o grădiniță sau o creșă în cartier. Cei de vârstă școlară trebuie să meargă pe jos 3 km ca să ajungă până la școlile din vecinătate. Când vremea nu e favorabilă, nu au cum ajunge, din cauza drumurilor impracticabile. Mulţi dintre locuitori, deşi trăiesc aici de generaţii, nu au acte pe proprietate şi nu au bani să susţină procese pentru intrarea în legalitate. Terenurile virane sunt folosite ca depozite de gunoi, nu se colectează gunoiul, nu există tomberoane sau containere pentru colectarea deșeurilor. Cartierul este străbătut de şine de cale ferată, nesecurizate, fără panouri izolatoare fonic. Trecerile peste șine sunt foarte periculoase şi regulat au loc accidente”, transmite consiliera locală Sector 1 Ilinca Macarie.

Două proiecte de hotărâri de consiliu local au fost deja depuse, atât la Consiliul Local al Sectorului 1 cât şi la Sectorul 6: primul cu privire la cadastrarea cartierului şi identificarea terenurilor iar al doilea cu privire la încheierea unui protocol de colaborare între primăriile celor două sectoare, în vederea realizării unor proiecte comune de regenerare şi dezvoltare urbană, proiecte sociale şi educative. Consiliul Local al Sectorului 6 a adoptat deja al doilea proiect.

Din păcate, după luni de zile de aşteptare, Primaria Sectorului 1 a răspuns negativ, susținând că există deja măsuri de dezvoltare bugetate şi implementate. Pe teren însă nu putem recunoaşte nicio măsură de îmbunătăţire luată. Deși au fost începute lucrări edilitare, acestea au fost întrerupte mai apoi. Starea deplorabilă a cartierului este aceeaşi de ani de zile iar locuitorii şi-au pierdut speranţa că se va schimba ceva.

USR consideră că răspunsul Primăriei Sectorului 1 denotă nepăsare şi incapacitate de a gestiona problemele reale ale comunităţii. Consilierii locali vor continua să identifice soluţii, să stea aproape de locuitori şi să insiste cu proiecte concrete.