Președintele USR Dan Barna, la Alba Iulia de 1 Decembrie. Programul USR de Ziua Națională a României

Președintele USR Dan Barna, la Alba Iulia de 1 Decembrie. Programul USR de Ziua Națională a României

Președintele USR Dan Barna va participa, alături de o delegație de parlamentari și membri USR, la evenimentele organizate cu ocazia Centenarului Marii Uniri la Alba Iulia.

Președintele USR va începe ziua de 1 Decembrie la Sibiu, unde va participa la ceremonia militară religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori de la Monumentul ostașului din toate timpurile, din faţa Cercului Militar Sibiu. Dan Barna va depune din partea USR o coroană de flori cu mesajul „Respect generațiilor care nu au stat deoparte”.

După ceremonia de la Sibiu, președintele USR se va îndrepta spre Alba Iulia, unde va asista începând cu ora 12.00 la Marea Adunare Națională (parada portului popular și reconstituire istorică) și la citirea “Rezoluțiunii Adunării Naționale de la Alba Iulia” / Piața Tricolorului, Esplanada Catedralei Ortodoxe a Încoronării, precum și la celelalte evenimente din programul oficial inclusiv ceremonia militară de la ora 15:30 – defilarea trupelor și tehnicii militare /Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Președintele USR va fi însoțit la Alba Iulia de parlamentarii Mihai Goțiu, Iulian Bulai, Cornel Zainea și Adrian Prisnel, dar și de mai mulți membrii ai partidului. La Alba Iulia, USR va depune o coroană de flori la bustul Regelui Ferdinand, cu același mesaj „Pentru eroii care au făcut posibil acest Centenar”.

Parlamentari USR de București – senatorii Vlad Alexandrescu, Silvia Dinică, Cristian Ghica, și deputații Claudiu Năsui, Cristina Prună, Tudor Pop, Cristian Seidler, împreună cu senatorul de Diaspora Radu Mihail – vor participa la parada militară de la Arcul de Triumf din Capitală. Deputatul Cristian Ghinea va fi în public la paradă, alături de mai mulți membrii ai partidului.

Cei mai mulți parlamentari USR vor fi în circumscripții – Tudor Benga și Allen Coliban la Brașov, deputatul Mihai Botez va participa la festivitățile din municipiul Vaslui, Cosette Chichirău va fi la Iași, deputata Lavinia Cosma va fi prezentă la parada de la Târgu-Mureș, Cătălin Drulă și Nicu Fălcoi vor fi la Timișoara, deputatul Silviu Dehelean va participa la festivitățile din Oradea, Vlad Duruș va fi la Maramureș.

Deputatul Stelian Ion va merge la festivitățile din Constanța, deputata Cristina Iurișniți va participa la evenimentele organizate la Bistrița, deputatul de Dâmbovița Dumitru Lupescu va onora invitația la festivitățile de la Târgoviște, deputatul de Argeș Ionuț Moșteanu va fi alături de colegii de la Pitești la ceremonia din oraș, deputatul Daniel Popescu va fi la Suceava, Dan Rădulescu va participa la festivitățile din județul Prahova,  senatorul George Marussi de Prahova va depune o coroană de flori la monumentul eroilor din Câmpina iar, ulterior, va participa la festivitățile din oraș, Sergiu Vlad și Adrian Wiener vor sărbători la Arad.

Senatorul George Dircă și deputatul Bogdan Rodeanu vor participa la ceremonia de depunere de coroane la Cimitirul Militar Tiganca – Moldova și ulterior la festivitățile din Galați, Lucian Stanciu Viziteu va fi la Bacău unde organizează un eveniment cultural alături de colegii din filială, iar deputatul Emanuel Ungureanu va petrece în 1 Decembrie într-un spital alături de doi copii dependenți de dializă și familiile lor, pe care îi sprijină de mai bine de 1 an. Senatorul Dan Lungu va fi în Heidelberg, Germania, la un eveniment literar organizat de Institutul Cultural Român cu ocazia Centenarului.