USR cere Avocatului Poporului să conteste Ordonanța lăcomiei PSD la CCR

Uniunea Salvați România solicită Avocatului Poporului să conteste de urgență ordonanța lăcomiei PSD la Curtea Constituțională pentru a proteja viitorul românilor care riscă să rămână pe drumuri din cauza concedierilor și a ratelor la bănci care vor exploda din cauza inconștienței PSD-ALDE.

USR avertizează că ordonanța lăcomiei, adoptată de Guvernul PSD-ALDE, va declanșa o criza uriașă care va săraci toți oamenii din România – nu doar pe cei din privat, ci și pe bugetari. Guvernul PSD-ALDE este în incapacitate de plată, deja nu mai sunt bani pentru pensii și salarii, iar Teorodovici și Dăncilă trebuie să stoarcă și mai mulți bani de la români, pentru a putea acoperi cheltuielile iresponsabile de anul viitor.

Ordonanța guvernului, în loc să ajute în reglarea anumitor disfuncții în piața financiară (de exemplu gradul prea mic de creditare către IMM-uri), va crea efecte în lanț care ne vor arunca în recesiune și tăieri budgetare uriașe anul viitor. Un prim efect va fi creșterea prețului la energie și telecomunicații, crescând inflația și sărăcind populația. Pe cale de consecință consumul și investițiile vor scădea drastic, cauzând o reducere a economiei și o adâncire a găurii budgetare. În aceasta situație, cel mai probabil sistemul financiar nu va mai putea finanța deficitele și guvernul va fi forțat sa apeleze la Fondul Monetar Internațional – pentru că nu va mai avea bani pentru plata salariilor și pensiilor.

”Viorica Dăncilă minte cu cinism românii atunci când susține că acest OUG va îmbunătăți nivelul de trai din țara noastră și va atrage investitorii. În condițiile actuale de impredictibilitate și taxare, investitorii vor ocoli România, orice companie serioasă nu poate rezista într-o țară în care de pe o zi pe alta se modifică zeci de legi în domeniul fiscal prin ordonanță de urgență și derogare de la Codul Fiscal”, avertizează președintele USR Dan Barna.

USR reclamă că în loc să elimine pensiile speciale și cumulul pensie-salariu la stat (care costă chiar mai mult decât tot pachetul fiscal anunțat), Guvernul PSD-ALDE preferă să lovească în milioanele de oameni care lucrează pe salarii mici și sunt cinstiți.