Președintele USR a avut o întrevedere cu ambasadorul francez și ministrul pentru Afaceri Europene din Franţa

Preşedintele USR, Dan Barna, a avut în cursul acestei zile o întrevedere cu ministrul pentru Afaceri Europene din Franţa, doamna Nathalie Loiseau şi cu ambasadorul francez în România, E.S. doamna Michèle Ramis.

Doamna ministru Loiseau se află în aceste zile într-o vizită oficială în România, pentru a discuta despre organizarea şi desfăşurarea Preşedinţiei române la Consiliul UE. În cadrul întrevederii de astăzi, discuţiile au avut ca teme principale stadiul actual şi pe priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul UE, perspectivele politice ale României în anul 2019, precum şi perspectivele statului de drept şi ale stabilităţii justiţiei din România. Totodată, demnitarii au discutat şi despre viziunea USR asupra alegerilor pentru Parlamentul European din acest an şi despre perspectivele grupurilor politice europene după acestea.

„A fost o discuţie în care am constatat, o dată în plus, interesul, preocuparea şi susţinerea Franţei pentru valorile europene reale şi pentru necesitatea ca România să rămână un membru responsabil şi democratic al familiei europene. Alegerile europarlamentare vor fi un test pe care cetăţenii români îl vor da în acest an pentru a confirma susţinerea lor pentru o Românie europeană”, a declarat preşedintele USR, Dan Barna, la finalul întrevederii.