USR a depus moțiune simplă împotriva Ministrului Orlando Teodorovici

USR împreună cu PNL și PMP au depus, astăzi, o moțiune simplă împotriva ministrului Finanțelor Publice Eugen Orlando Teorodovici, intitulată „Lăcomia pesedistă subminează economia națională”, pentru a sancționa modul absolut catastrofal în care Guvernul României a conceput OUG114/2018, așa-numita „Ordonanța Lăcomiei”.

OUG114/2018 a avut efecte nefaste asupra economiei României. Primele companii afectate au fost cele cu capital majoritar românesc. Consumatorii nu știu nici astăzi, la trei luni de la intrarea în vigoare a acestei ordonanțe, modul în care li se va calcula factura la gaze și la electricitate. Comisia Europeană a demarat etapele premergătoare declanșării infringementului împotriva Guvernului României deoarece, reglementarea din pix a prețului la producția internă de gaze naturale contravine normelor europene, nu este o măsură care să-i sprijine pe consumatorii vulnerabili și va distorsiona piața internă a gazelor naturale.

Există mari semne de întrebare cu privire la sustenabilitatea Pilonului 2 după modificarea cerințelor pentru fondurile de pensii private privind capitalul social și cu privire la modul în care va fi gestionat noul fond de dezvoltare cu finanțare din Trezorerie propus de PSD-ALDE în OUG114. În plus, indicele ROBOR nu a scăzut așa cum Guvernul a preconizat după ce a impus o taxă pe activele bancare.

„Nu am uitat de OUG114 care a dat foc economiei! De fapt, această Ordonanță nu a fost dată în interesul României, ci a fost concepută pentru interesele unui grup care vrea să pună mâna pe justiția și pe economia României. E nevoie să reparăm efectele, iar miniștrii responsabili trebuie sa răspundă. Vrem să dăm un semnal angajaților și întreprinderilor românești că Parlamentul României este alături de ei și va repara răul făcut de guvernul actual. Economia României trebuie lăsată în pace să creeze valoare, investiții și locuri de muncă, nu sugrumată de revelațiile unor iresponsabili care au făcut din economia românească inamicul lor numărul 1.”, a spus Cristina Prună, deputat USR.

Moțiunea simplă a fost semnată de 104 deputați.