USR susține protestul pașnic ”România vrea autostrăzi”

USR susține protestul pașnic ”România vrea autostrăzi”

USR susține protestul pașnic ”România vrea autostrăzi” care va avea loc pe 15 martie, ora 15:00, la inițiativa unui tânăr antreprenor din Suceava. Lipsa infrastructurii înseamnă o condamnare la subdezvoltare și îi obligă pe români să plece din țară.

Moldova nu are nici măcar un metru de autostradă și a fost în permanență ignorată de guvernele din ultimii 30 de ani. A fost nevoie de adoptarea unei legi în Parlament anul acesta pentru ca PSD-ALDE să aloce fonduri pentru construirea autostrăzii care poate conecta regiunea Moldovei cu celelalte regiuni ale țării și nici această lege nu este respectată.

Din păcate, investițiile publice din ultimii 30 de ani din România au însemnat, în general, bani pentru partide și acoliții partidelor aflate la guvernare. Ultimii doi ani sunt cei mai răi în ceea ce privește construcția de autostrăzi din România din 2000 încoace. Investițiile au ajuns la un minim istoric în alocarea bugetară din PIB.

Este rușinos că politicieni care s-au aflat la putere în ultimii 30 de ani și care ar fi putut să deblocheze investițiile din domeniul transporturilor, anunță în mod ipocrit susținerea protestului din 15 martie.

Din cauza unor politicieni corupți și incompetenți care s-au succedat la guvernare, România a pierdut deja fonduri europene dedicate infrastructurii și dezvoltării țării și riscăm să mai pierdem și mai mulți bani gratuiți de la Uniunea Europeană.

Este de înțeles de ce românii au ajuns la limita răbdării. Autostrăzile nu se pot construi cu incompetenți și corupți, este nevoie de consultanți cu experiență și de fonduri europene. Din 2020 când ajungem la guvernare, începem să reducem decalajele dintre România și celelalte state europene în privința infrastructurii.