Infractorii au învins în Parlamentul României. USR va sesiza Curtea Constituțională

Infractorii au învins în Parlamentul României. USR va sesiza Curtea Constituțională

Uniunea Salvați România va sesiza Curtea Constituțională pe proiectele de modificare a Codului penal și Codului de procedură penală, ca urmare a votului dat miercuri, în Camera Deputaților, de majoritatea nocivă PSD-ALDE-UDMR-minorități.

Statul de drept și democrația au fost, din nou, batjocorite în Parlamentul României de coaliția PSD-ALDE, susținută de UDMR și minoritățile naționale. Infractorii ajunși în funcții publice, în frunte cu Liviu Dragnea, au abuzat iar de poziția obținută prin votul românilor cinstiți pentru a bloca Justiția și a scăpa de răspundere penală pentru faptele comise.

Disperat să-și rezolve problemele penale până pe 20 mai, când ar putea să fie condamnat definitiv la închisoare, în al doilea din cele trei dosare pe care le are, Liviu Dragnea a ordonat deputaților PSD să urgenteze ciopârțirea Codurilor penale, în dispreț total față de alegători și față de țară, chiar dacă votul de astăzi riscă să arunce România în beznă.

USR, împreună cu celelalte partide din Opoziție, va uza de toate pârghiile parlamentare și va ataca la Curtea Constituțională proiectele de modificare a Codurilor penale, așa cum a făcut-o și în 2018. Demersul de atunci al Opoziției a făcut ca peste 100 de articole neconstituționale să nu fie astăzi în vigoare, iar România să nu aibă o legislație penală amputată și peste 100 de articole neconstituționale în vigoare.

Astăzi, practic, în Parlamentul României a câștigat hoția. Formele adoptate astăzi pentru Codul penal și Codul de procedură penală nu conțin articolele declarate neconstituționale de CCR, dar conțin celelalte porcării prin care România devine un rai infracțional. Prin votul de astăzi vedem cât sunt de importante alegerile de pe 26 mai, cât de important este ca cetățenii români să iasă pe 26 mai la vot, să voteze la referendum și pentru Parlamentul European, pentru că România este într-un pericol mai mare ca niciodată să iasă din Uniunea Europeană. Suntem convinși că vor exista reacții pe plan european față de adoptarea acestor Coduri împotriva recomandărilor Comisiei de la Veneția, ale Comisiei Europene și ale partenerilor tradiționali ai României. Liviu Dragnea nu mai are niciun fel de limită, pentru el nu mai contează nimic altceva decât rezolvarea problemelor penale pe care le are și pentru asta este dispus să sacrifice interesul României, ceea ce a și făcut astăzi”, a declarat Dan Barna, președintele USR.

Un nimic atât de simplu după vorbă după port își rezolvă problemele penale în Parlamentul României. România va fi supusă unei proceduri infringement pentru că ne batem joc de angajamentele pe care ni le-am asumat. Daca aceasta este România pe care vor să o creeze pentru copiii noștri sper să fie sancționați la alegerile de pe 26 mai pentru că nu aceasta este România pe care ne-o dorim”, a precizat și deputatul USR Stelian Ion.

USR condamnă complicitatea UDMR și a minorităților naționale, care au făcut posibil, prin votul exprimat astăzi, să fie adoptate sute de modificări deosebit de nocive pentru funcționarea sistemului de Justiție.

Pe 26 mai, românii pot dovedi însă că își doresc o țară #Fără penali. Fără hoție ajungem departe!