Mitingul Alianței 2020 USR PLUS în București. Dan Barna: Obiectivul Alianței este să dea Președintele, Primarul Capitalei și Premierul

Mitingul Alianței 2020 USR PLUS în București. Dan Barna: Obiectivul Alianței este să dea Președintele, Primarul Capitalei și Premierul

Alianța 2020 USR PLUS a organizat ultimul miting electoral în parcul Izvor. Alături de candidații Alianței a fost și Guy Verhofstadt, liderul ALDE din Parlamentul European.

“Am ajuns la finalul campaniei pentru alegerile europene. În ultimele 10 săptămâni am fost în stradă aproape în fiecare zi. Am înțeles că România este mult mai bună. Mai frumoasă și mai intensă decât tot ceea ce vedem noi în fiecare zi la televizor. Povestea noastră a început în București, în 2015, după tragedia de la Colectiv. La conducerea statului a venit cel mai onest și competent guvern pe care l-a avut România după ‘89. În 2016, tot în București a început și povestea USR. Pentru prima dată după Revoluție un partid plecat din stradă, din rândul oamenilor obișnuiți, reușea să intre în Parlament și să devină a treia forță politică a țării. În februarie anul acesta, tot la București, noi, USR și PLUS ne-am unit și am creat Alianța 2020. Pentru că obiectivul nostru este ca până la finalul anului viitor această Alianță să dea României: Președintele, Primarul Bucureștiului și Premierul. Am făcut această Alianță pentru că am vrut să le dăm oamenilor decenți din România o alternativă care să se bată de la egal cu PSD și cu PNL. O alternativă care poate să câștige alegeri și poate să guverneze altfel decât au făcut-o PSD, USL (nu uităm!) sau ALDE. De-asta am intrat noi în politică, pentru că ne-am săturat de minciuni și promisiuni neîndeplinite. Nu vă fie teamă! Nu vor reuși sa ne scoată din Europa. Mai sunt doua zile dragii mei! Și vom spune răspicat: Locul României este în Europa!”, a transmis președintele USR Dan Barna, co-președintele Alianței 2020 USR PLUS.

De asemenea, la mitingul Alianței 2020 USR PLUS au fost proiectate mesaje de susținere de la lideri europeni precum Nathalie Loiseau, La République En Marche, Franța; Nick Donig, NEOS, Austria; Luis Garicano, Ciudadanos, Spania; Nicola Beer, FDP, Germania, și soprana Maria Răducanu.

“România a devenit o țară captivă unor politicieni care pun mâna pe putere ca să poată să fure și să-și reprezinte interesele. Pentru a repara lucrurile și a reconstrui România trebuie să începem cu fundația. Și trebuie, în primul rând să scăpăm de hoție și să scăpăm de incompetență. Și pentru asta avem nevoie de justiție. De aceea e important ca pe 26 mai să nu votăm doar pentru Parlamentul European dar și pentru referendum. Dar nu va fi suficient să punem justiția la locul ei. Va trebui să ne gândim și la o reformă a Constituției dacă vrem să reconstruim România, trebuie să însănătoșim tot statul. Vom veni cu o reformă a Constituției prin care să restabilim echilibrul puterilor în stat. Să fie foarte clar, o mână de politicieni să nu poată pune mâna pe Parlament și să amenințe Președintele cu suspendarea și cu demiterea atunci când Președintele nu le face pe plac. Avem nevoie de o funcție prezidențială care să fie un arbitru în stat și care să joace un rol de echilibru. România nu mai trebuie să fie prizoniera unui om ca Dragnea care își pune lachei ca să-și rezolve problemele. Anul viitor va fi momentul în care România va scăpa de baronii locali. Împreună cu alegerile locale să organizăm și alegeri parlamentare anticipate. Trebuie să scurtăm agonia României cu atât cât putem. Pentru că uniți vom reconstrui România. Acesta este proiectul pe care Alianța USR PLUS îl propune.”, a subliniat președintele PLUS Dacian Cioloș, co-președintele Alianței 2020 USR PLUS.