Senatorii USR au început strângerea de semnături pentru revocarea lui Călin Popescu Tăriceanu din funcția Președinte al Senatului

Senatorii USR au început strângerea de semnături pentru revocarea lui Călin Popescu Tăriceanu din funcția Președinte al Senatului

Senatorii USR au început strângerea de semnături pentru revocarea lui Călin Popescu Tăriceanu din funcția de Președinte al Senatului, conform articolului 29 pct. 3 din Regulamentul de Funcționare a Senatului: ” Revocarea din funcție a președintelui Senatului poate fi propusă la cererea a jumătate plus unu din numărul senatorilor”.

Propunerea USR vine ca o urmare moralmente firească după ce Comisia Juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a votat în favoarea cererii DNA de a permite cercetarea penală a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

”Am luat legătura cu senatori din toate grupurile parlamentare și credem că de această dată PSD a inteles mesajul românilor, chiar din propriul electorat. Nu vrem ca și Senatul să ajungă în situația Camerei Deputaților, care a fost condusă luni de zile de o persoană care are probleme cu justiția. Este inacceptabil ca al doilea om din stat să rămâna în funcție cât timp asupra lui planează suspiciuni de corupție. Nimic nu-l împiedică pe domnul Tăriceanu să revină, odată lămurite acele suspiciuni. Votul de duminică al românilor a fost clar, nu mai vrem să fim conduși de oameni cu probleme penale”, transmite senatorul Allen Coliban, inițiatorul demersului.

Astăzi, Comisia juridică a votat pentru ridicarea imunității parlamentare a lui Călin Popescu Tăriceanu.