PSD și ALDE boicotează interesele României şi ale Republicii Moldova

PSD și ALDE boicotează interesele României şi ale Republicii Moldova

Uniunea Salvați România reclamă că PSD-ALDE au boicotat, de două ori consecutiv, ședința Comisiilor de politică externă din Camera Deputaților și Senat unde ar fi trebuit să se voteze Declarația din partea Parlamentului României pentru susținerea guvernului condus de Maia Sandu și a parcursului european și democratic al Republicii Moldova. Din cauza absenței deputaților și senatorilor din cele două comisii, nu s-a putut întruni cvorumul necesar pentru transmiterea Declarației către plenul reunit spre adoptare.

USR a propus adoptarea acestei declarații și a înaintat și o propunere de text încă de săptămâna trecută, transmiţând de la început un semnal cu privire la necesitatea urgentării acestui demers, cu atât mai mult cu cât poziția adoptată de Guvernul României cu privire la situația din Republic Moldova a fost inconstantă și ezitantă.

”Dezinteresul cu care partidele de guvernământ din România tratează Republica Moldova depășește orice limite ale bunului simț. E o situație extrem de gravă care denotă un abandon al cetățenilor Republicii Moldova din partea PSD și ALDE”, a declarat președintele USR Dan Barna.

”Faptul că au boicotat o propunere a USR nu ne mai miră, dar faptul ca PSD și ALDE au boicotat Republica Moldova este de neacceptat. Domnul Tăriceanu a venit ieri la ședință, într-un moment rarisim de activitate parlamentar, pentru a ne transmite cât este de necesară această declarație, mai ales în contextul în care poziția României a fost oscilantă. De frica moțiunii de cenzură, Călin Popescu Tăriceanu a lovit în ministrul de externe susținut chiar de partidul său, iar astăzi s-a întors în letargia care îl caracterizează și care arată modul în care PSD și ALDE tratează problemele importante ale României și Republicii Moldova”, a declarat senatorul Radu Mihail.