Guvern ticălos! Dăncilă a dat OUG prin care a lăsat elevii și studenții fără decontări de transport rutier

Guvern ticălos! Dăncilă a dat OUG prin care a lăsat elevii și studenții fără decontări de transport rutier

Uniunea Salvați România condamnă Ordonanța de Urgență adoptată de Guvern prin care prevede eliminarea reducerilor de transport rutier intra-județean privat, dintre localitățile aceluiași județ, pentru elevi și studenți. Astfel, s-a scos transportul intra-județean din sfera serviciului public, transformându-l într-unul comercial, proiect care va lăsa elevii fără navetă și reduceri de transport. Proiectul a fost propus de Ministerul Dezvoltării Regionale.

„O Ordonanță dată așa, pe final de sesiune parlamentară, chiar la finalul anului școlar, este o perversitate pesedistă. Decontările sunt esențiale pentru o parte dintre elevi și studenți. Decizia este iresponsabilă iar efectele sale vor duce la adâncirea inechităților dintre copii și creșterea abandonului școlar. „, transmite deputatul USR Cristina Iurișniți, membru în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport.

„Vor disparea obligaţiile de serviciu public pentru transportatori, iar aceştia nu vor mai putea fi obligaţi să asigure tarife preferenţiale pentru elevi (în cazul navetei) sau să vândă abonamente la preţ redus primind ulterior subvenţie. Dacă transportul nu mai este serviciu public, atunci autoritățile publice nu mai au obligația de a cheltui vreun ban pentru a-l asigura. Datorăm această OUG baronilor județeni care nu mai vor să „irosească” banii pe ajutorarea persoanelor vulnerabile. Ei vor să îi pună în locuri mai „folositoare”, cum ar fi propriul buzunar. De aceea au presat guvernul să-i scape de o cheltuială obligatorie, până când guvernul le-a dat ordonanța dorită.”, subliniază senatorul USR Vlad Alexandrescu, membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport.

USR transmite că de azi înainte, transportatorii nu mai sunt obligați să ofere reduceri elevilor ori tarife preferențiale pentru a putea fi decontate. Elevii, veteranii de război, persoanele cu handicap, tuturor Guvernul le-a pus în cârcă o povară în plus. De azi înainte, rutele prin comune izolate nu mai sunt subvenționate. Dacă nu erau deja destul de sărace, de acum chiar că nu mai primesc niciun ajutor.

„Asta este imaginea României „moderne”. O țară în care acordăm fără probleme pensii speciale a mii de primari sau președinți de consilii județene, dar nu avem bani să plătim o reducere de 100 de lei pentru un abonament cu microbuzul pentru un copil. Statul a abdicat de la misiunea lui. Și îi privează pe cetățenii români de la dreptul lor fundamental la muncă și la educație. PSD nu vrea doar să fure. PSD vrea să mențină românii în suferință și sărăcie!”, conchide senatorul USR Vlad Alexandrescu.