USR este primul partid din România care are registru transparent de contracte

USR este primul partid din România care are registru transparent de contracte

Biroul Național al Uniunii Salvați România a decis să instituie Registrul public al contractelor USR, accesibil tuturor celor interesați, membri USR sau nu, direct pe site-ul partidului www.usr.ro.

Registrul va cuprinde toate contractele USR, încheiate atât de Secretariatul General, cât și de filialele USR din țară. În registru se vor introduce și contractele deja derulate și vor fi publice, iar cei care le-au semnat vor întocmi către Biroul Național câte un raport privind oportunitatea contractului, motivele alegerii firmei respective și rezultatele.

”USR este primul și singurul partid din România care a decis să aibă un registru transparent de contracte. De asemenea, cerem tuturor partidelor să procedeze la fel. Organizațiile solide sunt cele care învață și dezvoltă bune practici. Cred că avem șansa să mai schimbăm o bucată din politica românească, învățând din propria practică”, a declarat vicepreședintele USR Cristian Ghinea, care a propus ideea Registrului în Biroul Național.

”USR a demonstrat în ultimii trei ani că este un partid care dezvoltă proceduri etice interne, oneste și transparente. Candidații USR la alegeri au fost aleși prin votul tuturor membrilor după o campanie internă serioasă, deciziile importante au fost luate după referendumuri interne. În continuare, USR își propune să facă o altfel de politică, una transparentă și cinstită”, a declarat președintele USR Dan Barna.

Transparența este unul dintre principiile de bază ale USR. Partidul deja publică pe siteul oficial bilanțurile contabile, bugetele anuale și execuția bugetară, precum și organigrama Secretariatului General.

Noi modificări care vizează transparența USR vor fi introduse și în Statutul partidului care va fi actualizat la Congresul din 13 iulie.