Mitingul Alianței USR PLUS în Constanța. Dan Barna: Acum este momentul nostru. Trebuie să reclădim statul

Alianța USR PLUS a organizat marți, 27 august, primul miting din campania de strângere de semnături pentru alegerile prezidențiale în Constanța. La manifestarea din Piața Ovidiu a fost prezent președintele USR Dan Barna, candidatul Alianței la Președinția României, și Dacian Cioloș, propunerea USR PLUS pentru funcția de prim-ministru.

“Trebuie să reclădim statul astfel încât România să devină o țară civilizată, o țară din care tinerii să nu mai vrea să plece. Astăzi, jumătate dintre ei vor să plece. Nu e vina lor. Vor doar să trăiască într-o țară civilizată. Le dă statul român această posibilitate? Nu le dă. Le dă dispreț și nepăsare. Unde vom fi în 10-20 de ani dacă jumătate dintre tineri pleacă? Trebuie să schimbăm lucrurile acum, până când nu pleacă toți oamenii buni. Și trebuie să facem noi asta. Și voi, și eu, și toți românii responsabili. Cei care ne-au condus până acum sunt de vină pentru 5 milioane de români care au plecat din țară în ultimii 30 de ani. Nu mai avem ce să așteptăm de la ei. Acum este momentul nostru. Candidez la Președinție pentru că vreau din tot sufletul să transformăm România în țara în care tinerii își doresc să trăiască!”, a declarat Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, lider al grupului Renew Europe, a declarat la Constanța că românii au nevoie la conducerea țării de un președinte precum Dan Barna, care îndeplinește toate cerințele și reflectă calitățile de care România are nevoie pentru a se reforma.

“Dan Barna este un om care nu a fost contaminat de regimul comunist, care și-a desăvârșit cea mai importantă parte a formării profesionale în libertate, în deschidere față de lume, în normalitate și toate lucrurile astea le găsim în caracterul lui Dan Barna și de toate aceste lucruri are nevoie România. Dan este și expresia reînnoirii societății de azi pentru că Dan vine din mediul normalității: un om care și-a câștigat traiul cu muncă cinstită, care a crezut în competențele lui și a lucrat pentru o Românie modernă, europeană și a crezut în acest proiect. Sunt convins că Dan Barna poate să fie un președinte al tuturor românilor pentru că vine din mediul lor. Îl sprijin pe Dan Barna și pentru că am certitudinea că Dan Barna va susține acest proiect de reformă a statului, de reformare a Constituției care să clarifice rolul puterilor în stat. Avem nevoie de un astfel de președinte și sunt convins că Dan Barna poate.”, a declarat Dacian Cioloș, președintele PLUS și propunerea Alianței USR PLUS pentru funcția de prim-ministru al României, în prezența constănțenilor.