USR și-a ales liderii celor două camere parlamentare. Prioritățile USR în noua sesiune

USR și-a ales liderii celor două camere parlamentare. Prioritățile USR în noua sesiune

Grupurile USR din Camera Deputaților și Senat au o nouă conducere în noua sesiune parlamentară. Stelian Ion este liderul de grup al deputaților USR, iar Vlad Duruș este noul Vice-Președinte al Camerei Deputaților. Adrian Wiener a fost reales liderul senatorilor USR iar Silvia Dinică va continua în funcția de Secretar al Biroului Permanent al Senatului.

”Le mulțumesc colegilor care mi-au acordat încrederea lor! Mă onorează poziția de lider al grupului Parlamentar al USR din Camera Deputaților. În această sesiune parlamentară voi lupta în calitatea de lider al grupului parlamentar pentru a o trimite acasă pe Viorica Vasilica Dăncilă, împreună cu guvernul său incompetent și corupt, voi lupta pentru adoptarea legii care permite alegerea primarilor în două tururi, pentru desființarea legii recursului compensatoriu, pentru armonizarea legilor justiției cu recomandările Comisiei de la Veneția și ale GRECO, pentru desființarea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, pentru desființarea Comisiei Iordache, pentru respingerea unor ordonanțe care au produs haos în economie (OUG 114/2018, OUG 79/2017), voi lupta alături de colegii mei pentru respectarea cu strictețe a procedurilor parlamentare și schimbarea agendei publice cu chestiuni de care sunt interesați toți românii, nu doar politicienii corupți și găștile de infractori”, a declarat Stelian Ion, noul lider de grup al USR.

“Prioritatea senatorilor USR pentru această sesiune parlamentară este, fără doar și poate, modificarea legii alegerilor locale pentru ca primarii și președinții de consilii județene să fie aleși în două tururi de scrutin. Această modalitate de alegere a reprezentanților comunităților locale reprezintă garanția că vom putea destructura baronizarea administrațiilor locale pusă la cale și desăvârșită de PSD”, transmite Adrian Wiener, liderul grupului USR din Senat.

Viceliderii deputaților USR: Cristina Prună, Claudiu Năsui, Dan Barna, Daniel Popescu, Cosette Chichirău, Emanuel Ungureanu, Silviu Dehelean, Adrian Prisnel, Mihai Botez, Lucian Viziteu, Bogdan Rodeanu, Sergiu Vlad.

Viceliderii senatorilor USR: Florina Presadă, Nicu Fălcoi, Dan Lungu și Mihai Goțiu. George Marussi a fost reales în funcția de Secretar al grupului.

Justiție, economie și reformă electorală, sunt cele trei domenii prioritare pentru parlamentarii USR în noua sesiune parlamentară care începe astăzi, 1 septembrie.

În domeniul justiției, USR va susține abrogarea legii recursului compensatoriu, desființarea Comisiei Iordache care nu a avut nicio ședință anul acesta, transpunerea recomandărilor Comisiei de la Veneția în legile justiției și desființarea Secției speciale. De asemenea, organizarea referendumului Fără Penali și modificarea Constituției pentru a interzice persoanelor condamnate penal definitiv să mai ocupe funcții publice rămâne prioritatea USR.

În domeniul economiei, USR va propune desființarea pensiilor speciale, respingerea OUG 114, respingerea OUG 79 precum și înființarea unei comisii de anchetă cu privire la gaura din buget.

În domeniul reformei electorale, USR va susține schimbarea legislației pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin, reprezentarea corectă a diasporei în Parlament, scăderea pragurilor electorale pentru intrarea în Parlament, scăderea numărului de semnături necesare candidaților pentru funcții alese, transparentizarea finanțării partidelor politice.