Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale, și-a prezentat proiectul de Președinte la Pitești

Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale, și-a prezentat proiectul de Președinte la Pitești

Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale, și-a prezentat, sâmbătă, 12 octombrie, programul de Președinte la Pitești. Dan Barna a declarat că proiectul său de reformare a României conține măsuri necesare pentru a ieși din cercul vicios al sărăciei și corupției, iar prima măsură este reforma constituțională.

“Este un program care definește liniile și direcțiile pe care eu le văd ca fiind fundamentale pentru reformarea României. Măsurile mele la Președinția României vin ca o soluție la problemele pe care le aud în stradă de la români. Primul obiectiv este reforma constituțională pentru ca rolul Președintelui să fie mult mai activ în soluționarea crizelor politice din România, precum cea din urmă cu două zile. O altă modificare a Constituției prevede includerea textului inițiativei Fără Penali în funcții publice. Am ajuns aici pentru că a ajuns să fie firesc să avem penali în funcții publice. Consecința o vedem în plecarea tinerilor peste hotare, aleg să plece pentru că nu mai văd o direcție sănătoasă a țării noastre.”, a declarat Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale în cadrul unei conferințe de presă la Pitești.

Educația, reformarea sistemului de sănătate și investițiile în infrastructură, pentru a lega regiunile istorice din România prin autostrăzi, sunt alte obiective pe care Dan Barna le propune în calitate de viitor Președinte.

“Până la finalul mandatului meu de Președinte, educația va primi 6% din PIB. Voi întoarce în Parlament orice proiect de lege a bugetului care nu asigură suficient de mulți bani pentru Educație sau mecanisme prin care finanțarea per elev nu reduce disparitățile de acces și calitate a educației, nu să le adâncească, așa cum se întâmplă în prezent. De asemenea, este esențială o nouă Lege a sănătății, pentru ca prevenția și medicina de familie să fie principalele linii de interacțiune a cetățeanului cu sistemul medical. Actuala lege a sănătății este depășită. În privința infrastructurii trebuie să începem investițiile și să facem autostrăzi. Obiectivul meu este să legăm toată regiunile istorice ale României lega prin autostrăzi. Ceea ce s-a întâmplat până acum nu mai poate continua.”, a conchis Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la Președinția României.

În perioada 11 octombrie – 7 noiembrie, Dan Barna va merge prin țară pentru a-și face cunoscut proiectul său în calitate de Președinte.