Senatorul USR Dan Lungu a ajuns în comuna Valea Seacă: peste 900 de cărți au fost donate bibliotecii școlare

Senatorul USR Dan Lungu a ajuns în comuna Valea Seacă: peste 900 de cărți au fost donate bibliotecii școlare

„Până hăt de carte!” a ajuns la Biblioteca școlară din comuna Valea Seacă, jud. Iași, la câțiva kilometri de municipiul Pașcani. Sâmbătă, 19 octombrie 2019, echipa din cadrului proiectului inițiat de senatorul USR Iași Dan Lungu, a donat 940 de cărți Bibliotecii Școlii Gimnaziale Valea Seacă.

Biblioteca noastră este micuță, dar să știți că avem cititori. Din 300 de cititori înscriși, cam 80% sunt activi și îmi place să îi îndrum spre lecturi bune. Demult nu am mai primit o donație și știm bine câți bani se alocă pentru a completa fondul de carte. Gestul pe care l-ați făcut este absolut minunat pentru noi. Aveam peste 3.000 de volume, iar acum ne ducem ușor spre 5.000, după donație. Acum am un motiv în plus să-i chem pe copii la bibliotecă, să le spun să mai lase activitatea pe ecranele lor, să descopere lumea minunată a literaturii”, precizează Ionela Apetrei, profesor de limba română, coordonatorul bibliotecii.

M-am bucurat să găsesc o bibliotecă vie, plăcută, una în care sigur voi reveni pentru o întâlnire cu elevii. Fondul de carte este mic, așa că orice donație vine ca o încurajare, nu numai pentru copii, ci și pentru bibliotecari sau profesorii de română. Campania noastră reușește să ajungă acolo unde s-au șters demult urmele unor vizite necesare. Am făcut o selecție din donațiile noastre, astfel încât să se potrivească cu ceea ce ar putea să le fie de folos la gimnaziu, cu titluri clasice, dar și noutăți”, precizează senatorul USR de Iași Dan Lungu.

Comuna Valea Seacă este o comună în județul Iași, Moldova, România, formată din satele Conțești, Topile și Valea Seacă (reședința). Trei obiective din comuna Valea Seacă sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Iași ca monumente de interes local, toate fiind clasificate ca situri arheologice: situl din „Dealul Obștei”, situl de la „Țintirim” și situl de pe „Dealul Catargii”. La recensământul din 2011, comuna înregistra 5.471 locuitori.

Din martie 2017 și până în prezent, prin inițiativa „Până hăt de carte!”, am reușit să punem pe rafturile a cincisprezece comune ieșene un număr de 9.000 de volume, care au fost strânse în urma apelului public lansat în luna martie 2017 de Biroul parlamentar al senatorului USR Dan Lungu. Acesta, alături de parteneri şi voluntari, a demarat, pe 23 martie 2017, o campanie publică de strângere de carte pentru bibliotecile din mediul rural.

Continuitatea proiectului se datorează donațiilor pe care ieșenii le fac în centrele partenere de colectare a cărților, deschise în cadrul „Până hăt de carte!”.

Unde poți dona cărți pentru bibliotecile rurale ieșene

Donatorii pot veni cu volumele la sediul Biroului Parlamentar: Str. Grigore Ureche, nr. 3, bloc Walter Mărăcineanu, mezanin. Altfel, donațiile pot fi lăsate în locațiile partenere:

– Retro Cafe: Str. Lascăr Catargi, nr. 50;

– Meru: Bld. Carol I, nr. 3;

– Cafeneaua Noastră: Str. Sf. Lazăr, nr. 30.

Totodată, cei care vor să doneze şi se află în imposibilitatea de a ajunge la punctele de colectare mai sus menționate pot apela 0725 321 313 și o echipă de voluntari se va deplasa la domiciliu pentru a le prelua.

detalii: www.senatordanlungu.ro