Dan Barna, în Timișoara: Prima condiție pentru susținerea noului Guvern este organizarea alegerilor anticipate

Dan Barna, în Timișoara: Prima condiție pentru susținerea noului Guvern este organizarea alegerilor anticipate

Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale, și-a prezentat programul de Președinte în județul Timiș, după o întrevedere cu reprezentanții mai multor ONG-uri din Timișoara cu care a discutat despre rolul lor în societate și măsurile necesare pentru a-și dezvolta activitatea la nivel local, cu impact la nivel național. 

“Aseară am avut o întâlnire cu societatea civilă din Timișoara. Am discutat despre cum se poate dezvolta societatea civilă, și cum o nouă clasă politică trebuie să valorizeze spiritul civic, foarte consistent aici în Timișoara.”, a declarat Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale.

De asemenea, Dan Barna a reiterat, în cadrul unei conferințe de presă, condițiile prevăzute în pactul propus de Alianța USR PLUS premierului desemnat.

„Am avut, ieri, a doua întâlnire cu premierul desemnat Ludovic Orban. Alianța USR PLUS a propus un pact politic cu măsuri pe care noi le considerăm necesare pentru România, și care vrem să se regăsească pe agenda viitorului guvern. Prima propunere este ca după alegerile prezidențiale să deschidem discuția despre alegeri anticipate, urmată de asumarea și implementarea recomandărilor GRECO și ale Comisiei de la Veneția în privința justiției. Am văzut ieri raportul MCV și că România a fost decuplată de Bulgaria, fapt care arată că efectele atacurilor constante din partea PSD asupra justiției timp de trei ani și jumătate au dus sistemul aproape de colaps. Alte priorități propuse premierului desemnat vizează protejarea mediului, alegerea primarilor în două tururi de scrutin și Fără Penali în funcții publice, obiectiv pentru care vom continua să luptăm.”, a conchis Dan Barna la Timișoara.

În perioada 11 octombrie – 7 noiembrie, Dan Barna va merge prin țară pentru a-și face cunoscut proiectul pentru Președinția României.