Dan Barna, la Oradea: Campania alegerilor prezidențiale este dovada că România se desparte de dinozaurul politic al ultimilor 30 de ani

Dan Barna, la Oradea: Campania alegerilor prezidențiale este dovada că România se desparte de dinozaurul politic al ultimilor 30 de ani

Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale, și-a prezentat proiectul de Președinte la Oradea. În cadrul unei conferințe de presă, Dan Barna a reiterat că USR va susține noul guvern cu un vot de învestitură doar cu respectarea unor principii clare de integritate ale membrilor cabinetului.

“Această campanie electorală pentru alegerile prezidențiale este despre o campanie cu un tur doi fără PSD. Este o campanie în care România poate să dea un mesaj că începe să se însănătoșească și decide să se rupă definitiv de un dinozaur politic care nu mai guvernează de multă vreme. Legat de formarea noului guvern, aștept de la premierul desemnat lista completă a cabinetului și în funcție de componența finală vom lua decizia de susținere a învestiturii. Susținerea este condiționată de protocolul Alianței USR PLUS care prevede că membrii Guvernului nu trebuie să fie persoane cu probleme de integritate, ori să aibă probleme legate de plagiat sau să fi fost colaboratori ai securității. Suntem fermi pe aceste criterii de integritate”, a transmis Dan Barna, președintele USR și candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale.

Dan Barna a vorbit și despre programul său pentru Președinția României, subliniind că prioritățile sale sunt educația, sănătatea, reforma constituțională și dezvoltarea infrastructurii.

“E nevoie de o reformă constituțională astfel încât Președintele să poată gestiona crizele politice precum cele prin care trecem astăzi. O altă prioritate este legată de educație, nu mai putem privi cum tinerii ne pleacă din țară. În obiectivul meu propun alocarea a 6% din PIB pentru educație. Susțin ca profesorii să fie plătiți precum judecătorii sau medicii. Reforma în sănătate și dezvoltarea sunt alte priorități în programul meu pentru România”., a explicat Dan Barna.

În urma imaginilor apărute astăzi în presă, referitoare la incendiul de la Colectiv, Dan Barna a declarat că cere autorităților să urgenteze rezolvarea dosarului. 

“Am văzut imaginile apărute astăzi. În incendiul de la Colectiv am pierdut și eu o persoană dragă. Este trist că la 4 ani de la tragedie aflăm că este un film oficial care arată că lucrurile nu au funcționat așa cum ar fi trebuit. Cer autorităților să urgenteze soluționarea acestui dosar. Trebuie să avem un răspuns clar. Dosarul Colectiv este o tragedie, nu mai există nicio scuză ca dosarul să nu fie soluționat. Victimele și urmașii acestora merită un răspuns din partea statului român.”, a conchis Dan Barna la Oradea.

În perioada 11 octombrie – 7 noiembrie, Dan Barna va merge prin țară pentru a-și face cunoscut proiectul pentru Președinția României.