Cristina Iurișniți, reclamație la CNCD pe numele Liei Olguța Vasilescu

Cristina Iurișniți, reclamație la CNCD pe numele Liei Olguța Vasilescu

Cristina Iurișniți, Președinta Comisiei de Egalitate de Șanse între femei și bărbați a Camerei Deputaților și deputat USR de Bistrița, a trimis o sesizare Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pe numele Liei Olguța Vasilescu, în care solicită sancționarea acesteia pentru declarația făcută într-o emisiune TV, pe data de 16 noiembrie.

Deputatul USR arată, în adresa către CNCD, că în cadrul unei emisiuni televizate pe postul Antena 3, deputata social-democrată Olguța Vasilescu a afirmat cu privire la șeful statului următoarele: «Domnul Klaus, cred deja se şi vede şef de lagăr de concentrare şi toţi PSD-iştii băgaţi acolo la reeducare». Această afirmație a venit în contextul vizitei Președintelui României, Klaus Iohannis, la Bistrița.

“Insinuările făcute de doamna Olguța Vasilescu fac parte din discursul public asumat de Partidul Social Democrat cu privire la etnia Președintelui României, menite să instige la ură, intoleranță și discriminare. vă solicit ca în urma verificării faptelor expuse, să dispuneți:

1. Constatarea faptelor de natură contravențională, a vinovăției doamnei Olguța Vasilescu și sancționarea acesteia.

2. Obligarea doamnei Olguța Vasilescu să transmită scuze publice atât Președintelui României, cât și comunităților etnice care au fost profund lezate de afirmațiile iresponsabile ale doamnei Olguța Vasilescu. 

3. Comunicarea modului de soluționare a prezentei petiții.”, transmite deputatul USR Cristina Iurișniți în sesizarea către CNCD.