Deputatul Mihai Botez a lansat campania ”La volan fii defensiv, nu agresiv!”

Deputatul Mihai Botez a lansat campania ”La volan fii defensiv, nu agresiv!”

Deputatul USR de Vaslui, Mihai Botez, a lansat o campanie de prevenire a accidentelor rutiere sub sloganul ”La volan fii defensiv, nu agresiv!”.

Conceptul de condus defensiv se referă la o atitudine prudentă la volan care te autodisciplinează în ceea ce privește adoptarea tuturor măsurilor de siguranță pentru a evita accidente ce ar putea fi cauzate de propria neatenție, dar și de neatenția celorlalți participanți la trafic.

”Am inițiat această campanie după ce acum două săptămâni am văzut că doi tineri și-au pierdut viața într-un accident rutier în Bârlad. După ce ar fi condus cu viteză toată noapte, în cele din urmă, dimineața, pe fondul vitezei excesive, a oboselii, dar și a lipsei de experiență au intrat într-un copac. Anul trecut în vară o mașină cu 5 tineri care se întorceau acasă dintr-un club au intrat pe contrasens într-o mașină care circula regulamentar și a produs un carnagiu, aproape toți au murit.

De când am preluat mandatul, mă preocupă siguranța rutieră și chiar am depus și o inițiativă legislativă în Parlament pe acest subiect, dar nu a fost adoptată. Pentru că îmi doresc ca totuși activitatea mea să aibă impact, mi-am propus această campanie prin care voi ajuta 5 tineri să beneficieze de un training cu un pilot de raliu profesionist. În cadrul acestui training tinerii vor experimenta în simulatoare un impact frontal, răsturnare, derapaj, dar vor putea și să conducă o mașină de raliu pe un circuit amenajat la cele mai înalte standarde. Experimentând pe viu, nu doar teoretic aceste experiențe, cred că o perioadă, șoferii vor fi mult mai atenți și mai conștienți de rolul lor ca șoferi în trafic.” a declarat deputatul Mihai Botez.

Campania se derulează între 9 și 22 martie, se adresează tinerilor între 18 și 30 de ani și se vor acorda câte 5 premii a câte un curs de pilotaj defensiv.

Detaliile campaniei pot fi consultate la următorul link: https://mihaibotez.ro/la-volan-fii-defensiv-nu-agresiv-campanie/