Celula de criză USR PLUS a solicitat Guvernului înființarea în regim de urgență a unui spital militar mobil în Suceava

Celula de criză USR PLUS a solicitat Guvernului înființarea în regim de urgență a unui spital militar mobil în Suceava

Celula Comună de Criză USRPLUS din Suceava a solicitat Guvernului înființarea în regim de urgență a unui spital militar mobil în municipiului Suceava, care să deservească zona carantinată din acest municipiu. Situația de pe teren, care o depășește în pondere și în incidență pe cea raportată în oricare dintre celelalte județe ale țării, face obligatorie și imperativă amenajarea unui astfel de spital, după modelul spitalului militar de campanie înființat la Constanța și al celui înființat la Institutul „Ana Aslan” din Otopeni.

Conform datelor oficiale din acest moment, în județul Suceava s-au înregistrat peste 1215 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, dintr-un total 3.864 cazuri în toată țara. Totodată, bilanțul morților de la Spitalul de Urgență Suceava este de 44 de persoane, în condițiile în care, la nivelul întregii țări, numărul de decese a ajuns la 151.

Deputatul USR Daniel Popescu a transmis premierului României că situația disperată în care se găsesc familiile celor afectați direct obligă Guvernul la o reacție cât mai rapidă și la un comportament proactiv din partea sa pentru a preîntâmpina situația extrem de gravă în care se află multe țări și regiuni ale Europei, cum este regiunea italiană Lombardia. Parlamentarul a insistat asupra faptului că tocmai un răspuns întârziat din partea țărilor care se confruntă astăzi cu o incidență foarte crescută a cazurilor de îmbolnăviri a condus la o asemenea situație. Se impune, așadar, în opinia deputatului sucevean, o reacție guvernamentală extrem de rapidă și consistentă la situația existentă în județul Suceava, care să includă amenajarea unui spital militar mobil pentru tratarea celor infectați, pe lângă măsuri sporite de depistare a infectărilor și de izolare și carantinare a celor care au intrat în contact cu cei depistați pozitiv.