Dan Lungu:„Până hăt de carte!” ajută elevii din mediul rural  să participe la lecțiile online

Dan Lungu:„Până hăt de carte!” ajută elevii din mediul rural să participe la lecțiile online

Douăsprezece laptopuri, șase calculatoare, trei tablete și trei smartphone-uri au fost strânse, cu sprijinul ieșenilor, de către echipa proiectului „Până hăt de carte!”,proiect derulat de cabinetul parlamentar al senatorului USR Dan Lungu din Iași.

Acestea vor fi redirecționate, în cursul zilelor următoare, elevilor din satele comunelor Cotnari, Grajduri, Ciortești, Ipatele și Andrieșeni. Întrucât campania se află încă în desfășurare, donațiile următoare se vor îndrepta către comunele Schitu Duca și Costuleni. Fiecare astfel de donație va fi facilitată fie de reprezentanții cabinetului parlamentar, fie de bibliotecarii care au identificat elevi care au nevoie de astfel de resurse, în comunele lor. La invitația de a dona mijloace de comunicare la distanță pentru ca elevii din satele județului Iași să poată participa la lecțiile online, au răspuns până în acest moment zece donatori individuali și o companie ieșeană din industria IT – Centric IT Solutions Romania.

„Mulțumesc tuturor celor ce au contribuit la acest proiect, de la donatori la colegii IT-iști din USR Iași care au efectuat reparații acolo unde a fost nevoie. Ne bucurăm că ieșenii chiar au răspuns apelului nostru și sper să o facă în continuare, întrucât campania continuă iar nevoile copiilor sunt extrem de mari. De pildă, o doamnă bibliotecară, când am rugat-o să identifice copiii cărora să le redirecționăm cele primite, ne-a mărturisit că numărul lor depășește 100 și că trebuie să se consulte cu învățătorii, să prioritizeze în funcție de câți frați și surori sunt într-o familie, astfel încât mai mulți elevi să se poată beneficia de calculator, pentru a participa la lecții. Suntem mai mult decât bucuroși că și o companie din domeniul IT ni s-a alăturat și ne-a susținut demersul, înțelegând că astfel nu face decât să participe la sprijinirea educației și culturii în mediul rural. Lansez, pe această cale, îndemnul către toate companiile și instituțiile publice care au calculatoare uzate moral dar funcționale să facă tot posibilul să le redirecționeze către elevii din rural, fiindcă nevoile sunt uriașe. Acestea vor fi mult mai valoroase în casele și viețile copiilor de la țară decât în cine știe ce magazie prăfuită”, a precizat senatorul Dan Lungu.

Campania continuă, iar donațiile pot fi făcute la sediul cabinetului parlamentar (adresa: str. Grigore Ureche, Bl. Walter Mărăcineanu, Nr. 3., Mezanin, Iași). Pentru mai multe detalii, ieșenii pot contacta membrii echipei „Până hăt de carte!” fie la adresa de e-mail: [email protected], fie la numărul de telefon: 0725 321 313. În cazul situațiilor excepționale, o echipă de voluntari se poate deplasa la domiciliu pentru colectarea dispozitivelor.

Ai un calculator, un laptop, o tabletă sau un smartphone în plus?

Donează-l pentru ca elevii din satele ieșene să poată participa la cursurile online!