Front comun în Parlament în apărarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Front comun în Parlament în apărarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

După eșecul la Curtea Constituțională de la începutul acestei luni, eșec premeditat, cu proiectul de lege de desființare a pensiilor speciale, vechea clasă politică a arătat astăzi românilor, încă o dată, că nu vrea câtuși de puțin eliminarea privilegiilor nemeritate. Uniunea Salvați România a făcut astăzi o nouă solicitare de înscriere pe ordinea de zi, în vederea adoptării, a proiectului de lege prin care ar fi fost desființate măcar pensiile parlamentarilor. Solicitarea a fost, din nou, ignorată.

Uniunea Salvați România a cerut, în plenul reunit, prin vocea deputatului Cristian Seidler, introducerea pe ordinea de zi a PLX 282/2017, proiect de lege care vizează desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor și care a fost depus de USR în urmă cu circa trei ani.

Solicitarea s-a bazat pe faptul că eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor poate fi făcută doar în plenul reunit, după cum a indicat și Curtea Constituțională în decizia recentă pe subiectul pensiilor speciale. Refuzul de a pune proiectul USR pe ordinea de zi arată fără dubiu adevărata intenție a vechii clase politice de a nu elimina pensiile speciale, începând cu cele ale parlamentarilor. S-au ascuns, din nou, în spatele unor pretexte procedurale, deși solicitarea USR era perfect acoperită de Regulament”, declară deputatul USR Cristian Seidler.

Nu este prima dată când USR cere introducerea proiectului pe ordinea de zi a plenului reunit, spre dezbatere și adoptare. A făcut-o și în decembrie 2019, și în ianuarie 2020, de fiecare dată solicitarea fiind respinsă prin interpretarea abuzivă a Regulamentului ședințelor comune și fără a fi stabilit vreun calendar clar pentru dezbaterea proiectului de lege.

Termenul de redactare a raportului de către Comisia comună privind Statutul deputaților și al senatorilor este depășit de mai bine de doi ani și jumătate, dar principalele partide parlamentare ignoră realitatea, cu sfidarea milioanelor de români care, după o viață de muncă cinstită, primesc doar câteva sute de lei pe lună.